Home Medisch Ooit van Quercetine en Maca vitamine gehoord?

Ooit van Quercetine en Maca vitamine gehoord?

0
Ooit van Quercetine en Maca vitamine gehoord?

Vitaminesupplementen worden nog, te vaak, op de verkeerde manier gebruikt. Ze moeten namelijk worden ingenomen als aanvulling op een gezonde voeding. Niet als vervanger van gezonde voeding. Dat onderscheid is belangrijk om te maken. Natuurlijk kan het een goed idee zijn om voedingssupplementen te gaan gebruiken, maar je moet dan zeker niet beknibbelen op gezonde voeding. Er zijn voedingssupplementen waar je, waarschijnlijk, nog nooit van hebt gehoord. Wat denk je van Quercetine kopen of Maca kopen? Misschien wel namen waar je nog nooit van hebt gehoord. Je leest hier meer over Quercetine en Maca vitamine.

Wat is Quercetine en waar is het goed voor?

Quercetine is het pigment dat groenten hun kleurtje geeft. Maar dat wil niet zeggen dat je er oranje of groen van wordt als je het gebruikt. Nee, Quercetine is er vooral toe in staat om jouw lichaam zink beter te laten opnemen. En zink heb je nodig voor een betere weerstand en het heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Toch is het altijd verstandig om met je behandelend arts te overleggen over eventueel gebruik van Quercetine. Het kan een positieve invloed hebben, maar het kan ook een contrareactie geven op de medicatie die je gebruikt voor je bestaande aandoening(en).

Wat is Maca vitamine en waar is het goed voor?

Maca vitamine komt van de Peruaanse Maca-plant. Het gaat hier om de wortels van deze plant. Er wordt gezegd dat deze wortels je kunnen helpen bij een verminderd libido, maar ook bij concentratie- of leerproblemen. Het middel is legaal in Nederland, al doe je er wel verstandig aan om het alleen te bestellen bij een gerenommeerde website. Ook hier geldt dat het altijd weer verstandig is om met je arts te overleggen voor je het middel gaat gebruiken. Je arts kan goed uitzoeken of jouw medicatie past bij deze vitamine.

Het is natuurlijk, dus het kan geen kwaad

Helaas is dat wat vaak wordt gezegd over het gebruik van natuurlijke vitamines en in heel veel gevallen geldt dat ook zeker. Maar er zijn uitzonderingen te bedenken. Je kunt, door deze vitamines te gebruiken, je lijf ontregelen als je al medicatie gebruikt. Het is daarom altijd verstandig om niet zomaar te beginnen met het gebruik van supplementen. Neem een beschrijving en de naam van wat je wilt gaan proberen mee naar de eerstvolgende afspraak met je arts en zorg er op die manier voor dat je zeker weet dat je echt voordeel kunt halen uit het gebruik van deze vitamines.