Home Dienstverlening Een bijbaan als oppas is goed te doen naast je studie

Een bijbaan als oppas is goed te doen naast je studie

0
Een bijbaan als oppas is goed te doen naast je studie

Als studente ben je altijd op zoek naar een bijbaan die goed te combineren is met je studie. Een populaire bijbaan onder studentes is oppassen. Het biedt flexibiliteit en je verdient er ook nog eens goed mee. Wil je oppaswerk Rosmalen of oppaswerk Breda? Dan kan het soms lastig zijn om een goed, betrouwbaar adres te vinden. Zeker als je daar niet vandaan komt, maar naar Rosmalen of Breda bent verhuisd voor je studie. Waar vind je dan betrouwbare oppasadressen en hoe weet je zeker dat je een goede oppas bent?

Flexibel werken als oppas

Als oppas ben je vaak in de avonduren of in het weekend beschikbaar. Dit maakt het een ideale bijbaan voor studentes. Je kunt je oppasadresjes plannen op momenten dat het jou goed uitkomt en zo verdien je makkelijk wat extra geld naast je studie.

Maar waar vind je betrouwbare oppasadressen? Via Charly Cares natuurlijk! Charly Cares is een oppascentrale die betrouwbare en kwalitatieve oppassers koppelt aan ouders die een oppas zoeken. Als oppas bij Charly Cares kun je rekenen op flexibele werktijden, betrouwbare oppasadressen en een marktconform uurloon.

Hoe werkt het?

Het aanmeldproces bij Charly Cares is eenvoudig en snel. Je maakt een profiel aan op de website en voegt hier je beschikbaarheid en ervaring toe. Ook kun je hier aangeven welke leeftijdscategorieën je het liefst oppast en of je in het bezit bent van een EHBO-certificaat en/of een rijbewijs. Als je profiel compleet is, kun je solliciteren op oppasadressen die bij jou passen.

Bij Charly Cares worden alle oppassers gescreend voordat ze aan de slag mogen. Zo weet je zeker dat je bij een betrouwbare oppascentrale bent aangesloten en dat je kunt werken bij gezinnen die aan strenge selectiecriteria voldoen. Het screeningsproces bestaat uit het checken van referenties, het voeren van een persoonlijk gesprek en het controleren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom werken als oppas?

Naast het feit dat oppassen een ideale bijbaan is voor studentes, is het ook gewoon ontzettend leuk om te doen! Als oppas heb je de verantwoordelijkheid over kinderen en help je ouders om de zorg voor hun kinderen uit handen te nemen. Het is een verantwoordelijke taak, maar tegelijkertijd is het ook een hele leuke en gezellige taak.

Kinderen hebben een eindeloze fantasie en kunnen zichzelf goed vermaken. Als oppas kun je hierin meegaan en samen met de kinderen leuke spelletjes spelen, knutselen of buiten spelen. Het is altijd weer een verrassing wat voor avonturen je samen met de kinderen gaat beleven.

Daarnaast is oppassen een manier om een band op te bouwen met de kinderen waar je op past. Door regelmatig terug te keren bij hetzelfde oppasadres, leer je de kinderen steeds beter kennen en weten ze dat ze op jou kunnen rekenen. Dit kan leiden tot mooie momenten en herinneringen die je altijd bij zullen blijven.

Tot slot kan oppassen je ook helpen om je sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. Je leert om te communiceren met kinderen en hun ouders en om verantwoordelijkheid te nemen voor een ander. Dit zijn vaardigheden die ook in je verdere carrière van pas kunnen komen.