Home Dienstverlening Is jouw motor al verzekerd?

Is jouw motor al verzekerd?

0
Is jouw motor al verzekerd?

Ben jij een echte motorfanaat? Zit je het liefst de hele dag in je mooiste motorpak op je Yamaha of je Harley Davidson, heerlijk over prachtig asfalt rijden en van het weer genieten? Dan resteert me, als verantwoordelijke mede-motorbezitter, nog maar één semi-irritante vraag: heb je al een motorverzekering? Of het nu een Harley Davidson verzekering (of zelfs een all risk verzekering Harley Davidson) of een andere is, het hebben van een motor zou ook moeten betekenen dat je een verzekering afsluit. Waarom? Lees gauw mee!

Langetermijn 

Een verzekering is niet alleen iets voor nu, maar vooral ook iets voor later. Het is belangrijk om je nu niet alleen bewust te zijn van het heden, maar vooral ook van de toekomst. De huidige jij vindt een verzekering wellicht niet nodig, maar dat zal niet altijd zo zijn. Je moet je ook bedenken dat je niet altijd controle hebt over alles. Het spreekwoord is misschien wat cliché, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor een onderhoudsprobleem of een ander voorval; jij zal misschien geen fout maken, maar dat betekent niet dat er niks fout kan gaan. Een verzekering afsluiten, net zoals je dat zou doen op een huis, je inboedel of een auto, doe je als je wil laten zien dat je verantwoordelijk kan omgaan met de dingen die belangrijk voor je zijn, én met je eigen leven. Een verzekering is misschien wat duurder qua maandelijkse kosten, maar een motor is sowieso een dure uitgave. Én mocht je straks met een grote onvoorziene onderhoudsrekening zitten, dan baal je er waarschijnlijk van als je geen verzekering hebt afgesloten.

Vergelijk en kies

Om de juiste verzekering voor jou af te sluiten is het belangrijk om alle factoren die er in het spel zijn te overwegen. Er zijn ook hier weer dingen waar je niet volledig controle over hebt; de hoogte van je premie wordt deels bepaald door bestaande schulden én je rijgedrag in het verleden. Een verzekeringsmaatschappij wil bepalen hoe hoog het risico is dat jij een ongeluk veroorzaakt, onder anderen. Hier wordt een premie op aangepast. Ook is het zaak om voor jou de beste verzekering te kiezen. Een goede verzekering is een mengeling van betaalbaar, betrouwbaar én met overeenkomsten die jou daadwerkelijk aanspreken. 

Een motorverzekering is dus een must voor elke motorfanaat. Zonder kan je jezelf volgens mij geen échte motorrijder noemen.