Home Dienstverlening Waar werk jij binnenkort?

Waar werk jij binnenkort?

0
Waar werk jij binnenkort?

Het vinden van een passende baan is een belangrijke zoektocht. Het is niet de bedoeling dat je telkens iets nieuws moet zoeken omdat de baan het toch niet helemaal was. Je werkt om te kunnen leven en om je vaste lasten te kunnen betalen, maar je moet wel uren lang op je werk zijn. Het is dan ook erg belangrijk dat jij je op je plek voelt op je baan. Wees dus vooral erg kritisch als je gaat solliciteren, want de droombaan voor jou kan soms iets moeilijker te vinden zijn. Toch moet je geduld blijven hebben en niet settelen voor minder.

Maak een mooie CV

Alles begint met de manier waarop jij jezelf presenteert. Als je solliciteert bij bedrijven die niet passen bij jouw vaardigheden en dergelijke heb je vrijwel niets aan de sollicitatie. Probeer daarom goed te kijken naar de werkzaamheden die in de vacatures te vinden zijn. Matchen deze met jouw vaardigheden? Zet dan duidelijk op je CV welke dingen jij allemaal goed kan. Werk je CV ook regelmatig bij (als er iets is veranderd). Je kunt er zo voor zorgen dat men meteen als zij een blik werpen op jouw CV een duidelijk en kloppend beeld van je hebben.

Laat je netwerk mee zoeken

Door op LinkedIn aan te geven dat je opzoek bent naar een baan zullen mensen die kent hiervan op de hoogte zijn. In het geval dat zij iemand weten die nog opzoek is naar een nieuw teamlid, kun je benaderd worden. Zelf zoeken is goed en kan natuurlijk ook, maar veel mensen moeten het van hun netwerk hebben als zij opzoek zijn naar een baan. Pas je status op LinkedIn vandaag nog aan en laat men weten dat je een leuke baan nodig hebt. Uiteraard kun je ook op de niet zakelijke platformen kenbaar makend dat je een nieuwe baan zoekt.

Bekijk recruitment sites

Vooral als je van tevoren al goed weet in welke branche je wil werken is dit handig. Zo weten wij dat je bij QTC recruitment terecht kunt voor een baan binnen de life sciences industrie. Ze zijn altijd opzoek naar nieuwe mensen om de belangrijke branche te versterken. Naast deze branche zijn er nog talloze andere industrie├źn waar je in zou kunnen werken. Zolang je zelf goed weet wat je wil, mooie motivatiebrieven schrijft en een up-to-date CV hebt, is het goed. Geef in elk geval niet op en bekijk websites zoals die van QTC recruitment zeker ook even.