Home Algemeen Mijn baas heeft mij nodig

Mijn baas heeft mij nodig

0
Mijn baas heeft mij nodig

Op een zonnige dag kwam ik aan op mijn werk. Mijn baas zei dat hij een verassing voor mij had. Ik keek heel verbaasd. Hij liet het mij zien en ik was blij verrast. Hij had een hoogwerker gekocht. Zo kon hij ook bij de hoogste spullen in het magazijn. Ideaal dus. De lampen in het nieuwe magazijn waren ook nog niet opgehangen, dus alles kwam goed uit. Nu heeft mijn baas het niet zo met hoogtes, waardoor hij mij de eerste keer liet gaan. Voor dat ik dat ging doen heb ik onderzoek gedaan naar hoogwerkers. Het is de eerste keer dat ik er een zie van dichtbij, daarom wil ik tot op de bodem uitzoeken wat er allemaal bij komt kijken.

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een verzamelnaam voor alle machines die op een hoger niveau werken dan andere machines. Deze apparaten worden voornamelijk ingezet in de bouw, industrie en door de brandweer. De brandweer heeft ook nog een keuze tussen een hoogwerker en een autoladder. Sinds er een verbod is op het gebruiken van ladders op hoge hoogtes, gebruiken glazenwassers nu ook hoogwerkers om op grote hoogte ramen te reinigen. De hoogwerker heeft een hydraulische arm die op een of meerdere plaatsen kan scharnieren, met aan het einde een platform of een bak waar je in kunt staan. Je moet wel van hoogtes houden want een hoogwerker kan tot maar liefst 24 meter. De hoogwerker van mij baas gaat gelukkig maar tot 12 meter. Vind ik al hoog zat!

Soorten en maten

Ze zijn er in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld de merken als Haulotte, Genie, JLG en Niftylift. Als je een hoogwerker gaat kopen, kun je het best kijken naar de hefcapaciteit en het type hoogwerker. Zo heb je bijvoorbeeld een schaarhoogwerker, een knikarmhoogwerker, een telescoophoogwerkeren een schaarhoogwerker rups. Genoeg keuze dus! Mijn baas heeft een tweedehands hoogwerker gekocht in een iets wat kleiner formaat. Hij is elektrisch en dus ook nog eens milieuvriendelijk! Ook hoogwerkers kunnen op verschillende manier worden aangedreven. Ik noemde net al elektrisch, maar je hebt ook hoogwerkers die rijden op diesel en- of een elektromotor, met een accu, of op gas.

Je kunt ook een combinatievorm hebben, zoals bijvoorbeeld een combinatie van diesel en accu’s.

Door onderzoek gedaan te hebben naar een hoogwerker weet ik er nu veel meer over. Ik denk dat het tijd is om voor de eerste keer omhoog te gaan. Iemand zal die lampen een keer moeten vervangen.