Home Ondernemen Sportief ondernemen? Open een sportschool!

Sportief ondernemen? Open een sportschool!

0
Sportief ondernemen? Open een sportschool!

Sportief

Mijn ouders zeggen dat ze altijd al wisten dat ik iets in de wereld van sport zou gaan doen als ik later groot zou zijn. Nou, ik ben onderhand redelijk groot, en ze hadden gelijk, hoor. Het was ook tijdens het opgroeien al vrij duidelijk. Na mijn schooltijd ging ik de LO-opleiding doen en werd ik gymleraar op de middelbare school. Maar na een paar jaar was ik wel klaar met het lesgeven en de controle houden en wou ik liever voor mezelf beginnen. Een eigen sportschool beginnen was altijd al een droom maar hiervoor was wel een flinke investering nodig. Na een klein marktonderzoek besloot ik om in het dorp waar ik zelf woon een sportschool te open. Bij ons in de buurt was er nauwelijks te geen aanbod op het gebied van sporten hierin zag ik een kans. Nadat ik hulp van de bank, familie en vrienden de financiën rond had gekregen kocht ik een mooie loods op het industrieterrein en kon mijn droom werkelijkheid maken.

Sportschool

Het klussen en inrichten was een behoorlijk klus, maar ik kreeg gelukkig hulp van goede partijen. Zo was het plaatsen van de spiegels in dit pand echt maatwerk en dit heb ik laten doen door Glassby. Mijn tip uit dit avontuur is echt: wil je een spiegelwand plaatsen in je sportschool, laat dit doen door Glassby. Ze hebben veel keuze in materiaal, denken actief mee en het personeel geeft je echt het gevoel dat het goedkomt: en dat komt het ook. Het was een enorme last van mijn schouders dat ik me daar geen zorgen meer om hoefde te maken. Daarna kwamen de eerste materialen en op het moment van opengaan had ik al een klant of 30. De behoefte om te sporten is groot! Mocht je dus een soortgelijk plan hebben als ik: neem die stap! Het is makkelijker dan het van te voren klinkt en zeker in de dorpen kan je een succesvolle sportschool oprichten. Ik ben elke ochtend nog blij dat ik dit heb gedaan. Succes!