Home Financieel Staat jouw bedrijf stevig in de schoenen?

Staat jouw bedrijf stevig in de schoenen?

0
Staat jouw bedrijf stevig in de schoenen?

Als je ergens gaat werken, wil je dat vaak een poosje kunnen blijven doen. Een carrière opbouwen, wordt lastig als je iedere week een andere werkgever hebt. Maar als je nieuw bij een bedrijf hebt, hoe weet je dan of dit bedrijf goed functioneert? Heel simpel, dat kan je niet weten. Je komt daar alleen maar achter door je oren en ogen open te houden tijdens het werken. Als het bedrijf failliet aan het gaan is, hadden ze je in de eerste plaats niet als nieuweling aangenomen. Tenzij je komt om de boel te redden maar dan heb je je antwoord al. Dus staat jouw bedrijf stevig in de schoenen? Aan de hand van deze punten kom je erachter.

Goede band tussen werknemers en collega’s

Iets waar je snel genoeg achter komt wanneer je ergens werkt, is hoe de relatie zit tussen collega’s en werkgevers onderling. Hiervoor hoef je vaak alleen je oren en ogen op te houden en contact te maken. Een goed bedrijf weet dat iedereen in het bedrijf even belangrijk is. Net als de radartjes in een klok, ieder onderdeeltje is belangrijk en enkel met een soepele samenwerking kan de klok door blijven draaien. Zorg dus zelf ook voor een goede relatie als je merkt dat het tussen de rest wel goed zit. Jij hoort hier nu immers ook bij.

Verzekeringen voor het bedrijf

Daarnaast is het goed om te weten hoe het bedrijf ervoor staat. Wordt er ergens naartoe gewerkt? Hoe staat het ervoor met verzekeringen en de positie op de markt? Is het een servicebedrijf of verkoopbedrijf en komt er geld binnen? Allemaal vragen die handig zijn om te weten als je nieuwsgierig bent naar de gesteldheid en zekerheid van het bedrijf. Zeker wanneer je aangenomen wordt voor een leidinggevende functie. Je wordt dan natuurlijk al geïnformeerd over hoe de zaken ervoor staan maar het is ook goed om te weten wat je opties zijn. Bijvoorbeeld dat je een incassobureau kunt inschakelen in het geval van achterblijven van betalingen. Doorpakken betekent namelijk dat het bedrijf als geheel doorgaat.

Duidelijkheid, communicatie en transparantie

Uiteindelijk is het natuurlijk een samenloop van omstandigheden die bepalen of je bedrijf het goed doet. Over de tijd kom je hierachter want een momentopname is natuurlijk nooit betrouwbaar. Zolang er duidelijkheid en transparantie in een bedrijf is en er goed wordt gecommuniceerd, zit je eigenlijk wel goed. En vergeet niet, een beter bedrijf begint bij jezelf.