Home Medisch Jouw hoortoestel vergoeden: 5 tips

Jouw hoortoestel vergoeden: 5 tips

0
Jouw hoortoestel vergoeden: 5 tips

Veel mensen hebben moeite met de aankoop van een hoortoestel wegens de hoge kosten, en dit is ook de meest vernoemde reden naar waarom iemand geen hoortoestel aanschaft.

We geven je hieronder 5 tips voor de vergoeding van je hoortoestel te regelen!

Tip 1: de mogelijke betalingsoplossingen vergelijken

Vergelijk eerst mogelijke betalingsoplossingen, deze kunnen je helpen met het financieren van je eerste noodzakelijke hoortoestel. Het gesprek over deze financiering vindt gewoonlijk plaats in het kantoor van een audicien. Een audicien kan je helpen door samen met jou de financieringskeuzes, tarieven, minimum betalingen, vergoedingen en de rente door te nemen.

Tip 2: je bent niet verplicht om het advies een audicien op te volgen

Vooraf onderzoek doen naar de online mogelijkheden en deze vergelijken met het advies van je audicien is van vitaal belang.

Het beste hoortoestel voor jou verbetert je gehoor, je levenskwaliteit en past bij jouw levensstijl. Maar het heeft nog een belangrijke factor: het is er één die binnen jouw budget past.

Doe een online hoortest om binnen no-time je perfecte match te vinden.

Tip 3: mogelijk word je hoortoestel door de verzekering gedekt

Een overgrote meerderheid betaalt hun hoortoestellen uit eigen zak, omdat ze niet gedekt worden door de ziektekostenverzekering. Desondanks is het aangeraden om bij jouw verzekeringsmaatschappij na te gaan of er mogelijkheden zijn op besparing.

Informeer dus zeker bij je verzekering naar de mogelijkheden, bij kinderen bijvoorbeeld worden de kosten voor hun hoortoestel wel vaak gedekt.

Tip 4: er zijn financieringen beschikbaar

Er bestaan nog handige alternatieven die de bekostiging voor je hoortoestel kunnen vergemakkelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een financieringsplan van je audicien, krediet van een derde partij zoals liefdadigheidsorganisaties of hulp van familieleden.

Vergoeding van je hoortoestel is en blijft een lastig verhaal.

De meeste leveranciers bieden flexibele betalingsregelingen aan, waarbij je de uitgaven over een periode van 12-36 maanden kunt spreiden. 

Tip 5: blijf in gesprek met je audicien voor advies en tips

Draag je toestel regelmatig en hou deze in uitstekende staat, zodat je kansen op succes bij de audicien vergroten. Een audicien kan je op de hoogte brengen van nieuwe hoortoestellen of gadgets die op de markt verschijnen. 

Hij of zij kan je daarnaast helpen bij aanpassingen, zodat de hoortoestellen beter aan jouw eisen voldoen. Het uiteindelijke doel is dat je een hoortoestel kiest, waar je je prettig bij voelt en dat je vermogen om te horen en te communiceren over een langere periode verbetert.