Home Algemeen Op een waardige en serene manier afscheid nemen

Op een waardige en serene manier afscheid nemen

0
Op een waardige en serene manier afscheid nemen

Een overlijden, zeker als dit in je naaste omgeving is, is altijd een traumatische ervaring. Of het overlijden nu plots of verwacht komt, je kunt je er nooit helemaal op voorbereiden en het komt altijd te vroeg. Een periode van pijn, verdriet en gemis breekt aan en dan moet je tussen alle emoties door ook nog een uitvaart geregeld zien te krijgen. Om je de praktische zorgen hiervan uit handen te nemen, kun je beroep doen op uitvaartcentrum Rotterdam.

Een afscheid zoals jij het wil

Afscheid nemen van een dierbare doet iedereen op zijn eigen manier, daar zijn geen vastgelegde regels voor. Voor sommige mensen is een laatste groet het belangrijkste in het rouw- en verwerkingsproces, voor anderen is de invulling van de afscheidsdienst dan weer het belangrijkste aspect. Het team van het uitvaartcentrum helpt je graag om jouw wensen en die van de overledene, als die gekend zijn, uit te voeren. Van het overbrengen van het lichaam naar het uitvaartcentrum tot na de crematie of begrafenis kun je rekenen op professionele hulp en een luisterend oor. Het biedt troost om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat er op een respectvolle en serene manier met het overlijden van je dierbare wordt omgegaan. 

De laatste rustplaats

Voor veel nabestaanden is de laatste rustplaats een erg belangrijke plaats. Hier kun je op ieder moment dat je daar behoefte aan hebt nog even samen zijn met je dierbare en de vele mooie herinneringen die jullie samen hebben je hart laten verwarmen. De begraafplaats Bilthoven is hier een perfecte plaats voor. In alle rust en stilte even stilstaan bij het verdriet en gemis en dankbaar zijn om wat geweest is. Deze laatste rustplaats kun je ook helemaal naar eigen wens inrichten, tot het precies goed voelt. Een mooie steen of gedenkplaatje, een foto van je dierbare, een beeldje of enkele prachtige bloemen geven het plekje een uniek en persoonlijk karakter dat troost biedt op moeilijke momenten.

Waardig, sereen en respectvol

De mensen van het uitvaartcentrum weten als geen ander wat een overlijden in naaste kring teweeg brengt. Je kunt er dan ook steeds op rekenen dat geen enkele vraag of bezorgdheid hen teveel is. Bespreek gerust je eigen wensen of die van je dierbare overledene en laat hen zorgen voor de uitwerking ervan. Dit geeft jou de tijd om stil te staan bij je verdriet en om op een waardige manier een laatste keer afscheid te nemen.