Home Algemeen Creatieve manieren om in shape te blijven

Creatieve manieren om in shape te blijven

0
Creatieve manieren om in shape te blijven

Op 31 december denken we allemaal weer na over goede voornemens voor het komende jaar. Een welbekende nieuwjaarsresolutie is meer sporten om in shape te blijven. Je spreekt met jezelf af om volgende maandag te beginnen, maar maandag wordt dinsdag. Vervolgens wordt dinsdag volgende week en voor je het weet stel je het weer uit tot volgende maand. Voor velen is het lastig om zich te motiveren om regelmatig naar de sportschool te gaan. Herken je dit gevoel? Dan is het een idee om op creatieve manieren in shape te blijven. Hoe dan precies?

Erop los dansen

Creatief in beweging blijven doe je door te dansen. Dit kan je zowel thuis als in de sportschool of in een dansstudio doen. Zet de muziek aan en beweeg mee op het ritme. Dansen is een intensieve activiteiten waarbij je veel calorieën verbrandt. Toch voelt het niet alsof je continu bezig bent met bewegen. Uit onderzoek blijkt dat muziek de hersenen afleidt van de actieve inspanning waardoor het bewegen tijdens het dansen als minder uitputtend wordt ervaren dan het bewegen met bijvoorbeeld cardioapparaten. 

Een vibroshaper aanschaffen

Na een lange dag op kantoor is het begrijpelijk dat je geen puf meer hebt om jezelf de dansvloer op te slepen. Een oplossing hiervoor is de vibroshaper van Broeders Gezondsheidswinkel. Een vibroshaper is een apparaat dat trilbewegingen maakt. Het enige wat je hoeft te doen, is erop staan en eventueel kun je een aantal simpele sportoefeningen uitvoeren. Vervolgens stimuleert de vibroshaper je spieren waardoor je vet verbrandt en je evenwicht verbetert. Zo zorgt het apparaat voor een verbeterde gezondheid. 

Stappenteller

Tegenwoordig heb je veel devices die je helpen bij het meten van je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de Apple Watch die je hartslag in de gaten houdt of aan je smartphone die je stappen telt. Van het laatstgenoemde kan jij profiteren. Op je smartphone heb je een functie die kan bijhouden hoeveel stappen je per dag, week, maand en per jaar zet. Een tip is om deze functie in te schakelen en iedere dag een kijkje te nemen naar het totaal aantal stappen. Dit motiveert om de dag erna vervolgens meer stappen te zetten. 

Ga samen met vrienden een challenge aan

Kan jij jezelf maar moeilijk motiveren om in shape te blijven? In dat geval is een sport challenge met vrienden de beste tip. Experts geven aan dat challenges een bepaalde behoefte vervullen bij individuen, namelijk het verlangen om ergens bij te horen. Daarnaast brengen challenges een winnaarsmentaliteit naar boven in mensen. Die twee factoren zorgen er samen voor dat het makkelijker is om door te blijven gaan met bepaalde activiteiten zoals sporten. Doe je een challenge met vrienden, dan wil je natuurlijk niet opgeven en stiekem vind je het ook wel gezellig om samen te zijn.