Home Medisch Nooit een saai moment als je werkt in de life sciences industrie!

Nooit een saai moment als je werkt in de life sciences industrie!

0
Nooit een saai moment als je werkt in de life sciences industrie!

Life sciences, wat is dat? Misschien is het een domme vraag, maar deze stelde ik mijzelf laatst toch. Ik was opzoek naar een baan en kwam iets tegen over werken in de life sciences industrie. Maar ik wist dus echt niet wat het inhield. Toen ik mij ben gaan verdiepen in deze industrie, wist ik het gelijk; in deze industrie wil ik werken. Ik zal jullie, voor het geval dat jullie hier ook geen idee van hebben, in deze blog uitleggen wat life sciences is en waarom het zo leuk is om in deze industrie te werken. En wie weet kom ik je binnenkort wel tegen als collega!

Gevarieerd

Allereerst zal ik beginnen met een korte uitleg van life sciences. Eigenlijk is life sciences alles wat met onderzoek te maken heeft. Het gaat dan ook om allerlei soorten onderzoek op verschillende vlakken. Dit is gelijk een eerste punt waarom deze industrie zo leuk is. Het kan gaan om onderzoek aar mensen, dieren, voedsel, micro-organismen en planten. Een super breed spectrum dus van mogelijkheden. Met veel vakgebieden kun jij hier dus terecht. En ook al denk je niet in een van deze vakgebieden te passen, is het alsnog een kijkje nemen waard. Wie weet zoeken ze wel weer iemand met een ander specialisme of met een bepaalde kritische blik. En wie weet ben jij dan juist de perfecte kandidaat!

Verandering in sneltreinvaart

Ook is de life sciences industrie steeds onderhevig aan ontwikkeling. Er wordt veel onderzoek gedaan en tegelijkertijd gebeurt er veel in de rest van de wereld. Dit is waarom de industrie steeds verandert en er steeds nieuwe vraagstukken centraal komen te staan. Heel leuk dus om in deze industrie te werken, omdat je nooit weet wat er nu weer gaat veranderen. Alleen als je houdt van een stabiele, constante baan waarbij je weet wat je kunt verwachten ben je bij deze industrie niet aan het juiste adres. Maar wie houdt er nou niet van een verrassing of onverwachte wending hier en daar?

QTC Recruitment

Als dit je allemaal als muziek in de oren klinkt, kan je terecht bij QTC Recruitment. Dit bedrijf matcht opdrachtgevers en kandidaten en probeert zo vacatures op te vullen. Een goed idee dus om een kijkje te nemen op hun website. Nog even een korte conclusie voor jullie: Ben je dus opzoek naar een baan? En hou je van een beetje gevarieerd werk dat onderhevig is aan veel verandering? Dan pas je perfect in deze industrie! Maar ook als je geen vreselijk enthousiasme hebt door deze blog is het toch een kijkje nemen waard. Wie weet verrast een bepaalde vacature je of wordt je interesse wel gewekt door een bepaald onderzoek of een bepaalde ontwikkeling. Dus: alvast succes met solliciteren!