Home Algemeen Kies voor een elektrische fiets!

Kies voor een elektrische fiets!

0
Kies voor een elektrische fiets!

Hoewel je er nu soms (ik zie deze periode nog steeds de winter) niet aan moet denken om op die fiets te zitten, kan dit juist wel de tijd zijn om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Inmiddels kun je je erg goed tegen de weersomstandigheden kleden dus dat is eigenlijk niet meer een smoes die je kunt gebruiken.

We weten allemaal dat het gezond is om van een naar je werk te fietsen. Uiteraard is dit een beetje afhankelijk van waar je woont. Als je enorm lang moet rijden voordat je op je werk bent, geldt dit waarschijnlijk niet voor jou tenzij je drie uur lang onderweg wilt zijn. Voor het gemak ga ik er even vanuit dat je in dezelfde stad woont als werkt.

Op dit moment zijn er heel veel werkgevers die goed willen inspelen op de huidige klimaatverandering. Ze willen graag bekend staan als een bedrijf dat ook aan het milieu denkt. Hierdoor kan het zijn dat ze bijvoorbeeld de ov-kosten compleet gaan vergoeden. Veel van deze bedrijven hebben inmiddels ook een fietsenplan en dat is precies waar ik het even over wilde hebben.

Fietsenplan

Helaas zijn werkgevers nog steeds geen gratis fietsen aan het uitdelen. Wel kun je je voordeel doen met het fietsenplan. Via een (voor mij) ingewikkelde constructie krijg je groot voordeel bij de koop van je fiets. Dit kan een ‘gewone’ fiets maar er zijn ook mensen die voor elektrische stadsfietsen gaan.

Elektrische stadsfietsen

In mijn ogen heeft dit type fiets een enorm voordeel ten op zichte van de gewone fiets. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe ver je naar je werk moet fietsen maar het kan de drempel om de fiets te pakken in plaats van de auto behoorlijk verlagen als de fiets elektrisch is.

Beroep

Er zijn ook beroepen waarbij klanten moeten worden bezocht. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorgmedewerker of schoonmakers. Meestal bevinden de mensen die bezocht moeten worden zich in dezelfde stad. Dan biedt de elektrische fiets natuurlijk een mooie uitkomst. Je hoeft niet de auto te pakken waardoor je reiskosten en onderhoudskosten omlaag kunnen. Dankzij de keuze van het instellen van de trapondersteuning kan het er ook voor zorgen dat je aan het einde van je werkdag niet compleet uitgeput bent.

Op deze manier ben je wel lekker de hele dag in beweging maar zorg je voor een beter milieu. En je weet wat ze zeggen: Een beter milieu begint bij jezelf.