Home Algemeen Zomerse activiteiten ondernemen

Zomerse activiteiten ondernemen

0
Zomerse activiteiten ondernemen

Kijk je in ochtend uit het raam en zie je de zon schijnen? Dan wordt het gegarandeerd een mooie dag. Er zijn namelijk ontzettend veel activiteiten die je kan ondernemen op dagen met een zomerse temperatuur. Het is natuurlijk handig als je van tevoren al wat ideeën hebt, zodat je niet lang hoef na te denken over jouw dagbesteding. Deze blog biedt inspiratie voor leuke, originele activiteiten met lekker weer. 

Picknick in het park

Je denkt misschien dat een picknick in het park niet heel origineel is, maar niks is minder waar. Stuur je vrienden een berichtje en spreek samen in het park af. Iedereen moet wel wat meenemen en dan hebben we het niet over kleedjes. Het is leuk als iedereen zijn of haar favoriete gerecht klaarmaakt. Zo wordt een simpele picknick haast een proeverij. Ook is het een aanrader om buitenspelletjes mee te nemen. Wanneer iedereen elkaars eten heeft geproefd, kunnen jullie bijvoorbeeld Kubben. Dit is een teamspel waarbij je de blokjes van de tegenstander moet omgooien. 

Schepijs maken

Ben jij ook zo’n ijsliefhebber? Maak dan je eigen schepijs! Op het internet staan verschillende recepten voor hoe je schepijs maakt. Natuurlijk kies je je eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor aardbei, mango of banaan. Alles is mogelijk. Niet alleen is het maken van je eigen schepijs een leuke en gezellige activiteit. Je hebt aan het einde van de dag ook nog eens een beloning. 

Sloep huren 

In Nederland hoef je niet ver te reizen tot je water bereikt. Een klein meertje, mooie rivier of rustige zee. Nederland barst van het water. Daarom is het ook een leuk idee om een sloep te huren. Gezellig met vrienden een dagje relaxen op het water? Of maak je er een actieve familiedag van? Neem in ieder geval genoeg eten mee. Met lekkernijen aan boord wordt de dag nog leuker!

Tapashapjes bereiden

Heb je een drukke, maar leuke dag achter de rug? Doe het dan rustig aan en geniet nog van de laatste zonnestralen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel even genoeg hebt van de zon. Dan zorgt een knikarmscherm ervoor dat je in de schaduw tot rust komt. Op een warme dag is leuk om tapashapjes te bereiden voor het avondeten. Makkelijk, snel en lekker. Er zijn genoeg recepten te vinden voor tapashapjes die eenvoudig te maken zijn en een beetje verkoeling geven na een zomerse dag.