Home Zakelijk Wat doet een headhunter?

Wat doet een headhunter?

0
Wat doet een headhunter?

Headhunters hebben een breed scala aan verantwoordelijkheden, van het vinden van de juiste kandidaten tot het voeren van interviews en het onderhandelen over salarissen. Je kunt voor een goede headhunter o.a. terecht bij een Executive search bureau. Wij vertellen je in dit artikel meer over wat een headhunter doet.

Wat doet een headhunter?

Een headhunter is iemand die getalenteerde professionals voor een bedrijf zoekt en rekruteert. Sommige headhunters werken voor een specifiek bedrijf en anderen voor een specifiek vakgebied. Als een bedrijf bijvoorbeeld op zoek is naar een functie op het gebied van boekhouding, dan kunnen ze een headhunter inhuren van een bedrijf dat gespecialiseerd is in boekhouding e.d. De headhunter zal de functie vervolgens invullen door de beste medewerkers te vinden uit een pool van getalenteerde professionals. Natuurlijk zijn er binnen alle vakgebieden enorm veel talenten te vinden. Headhunters kennen de personen die ze aandragen voor een functie goed, omdat ze zelf het contact met deze personen onderhouden.

Hoe vind je een headhunter?

De beste manier om een ​​headhunter Nederland te vinden, is om te weten wat voor soort headhunter je precies zoekt. Als je alles helder hebt, dan kun je een stuk specifieker op zoek gaan naar de juiste persoon, passend bij jou en jouw business. Je kunt online heel veel informatie vinden en op basis daarvan een juiste keuze maken. Lees jezelf in en kijk ook goed welke kosten er (zo ongeveer) gemaakt worden als je een headhunter in schakelt. Soms wil mond-tot-mond reclame ook nog wel eens leiden tot een succesvolle nieuwe samenwerking. Informeer dan ook gerust eens bij andere ondernemers, of zij je meer kunnen vertellen over hun ervaringen met headhunters.

Wat doet een Executive search bureau?

Een executive search bureau is een bedrijf dat toptalent vindt en rekruteert, zoals CEO's en andere topfuncties. Ze doen dit door contact op te nemen met geschikte kandidaten, deze te interviewen en hierna een shortlist van de meest gekwalificeerden op te stellen. Een Executive search bureau zal namens het bedrijf dat hen heeft aangewezen voor de bemiddeling, ook onderhandelen over salarissen en arbeidsovereenkomsten. Er wordt dus een hoop werk uit handen genomen. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden. Maak een begroting voor jezelf en kijk hoeveel geld je hierin kunt stoppen.