Home Dienstverlening Ontwikkel assessment door middel van een brief

Ontwikkel assessment door middel van een brief

0
Ontwikkel assessment door middel van een brief

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​recensie voor een nieuwe medewerker te schrijven. De meest gebruikelijke manier is om ze een beoordeling te geven op een schaal van 1 tot 10, maar dit geeft de nieuwe werknemer niet de kans om te weten waar hij aan moet werken. Als je je nieuwe medewerker een review wilt geven die hem helpt zich te ontwikkelen als persoon en als medewerker, raad ik je aan een brief te schrijven. In deze brief moet u een samenvatting geven van het werk van de nieuwe werknemer en vertellen over hun sterke en zwakke punten. In deze blog neem ik u mee in dit onderwerp van een ontwikkel assessment.

Hoe doe je dat?

Het belangrijkste om te onthouden bij het schrijven van een recensie is om constructief te zijn. Als u uw werknemer een review gaat geven, moet u daar constructief over zijn. Vertel ze niet alleen de dingen die ze verkeerd doen, maar vertel ze de dingen die ze goed doen. Je moet ook specifiek zijn. Vertel ze niet dat ze goed werk doen, vertel ze precies wat ze doen dat goed is. Tot slot, als je de werknemer wat opbouwende kritiek gaat geven, moet je dit op een manier doen zodat ze ervan kunnen groeien. Vertel de werknemer niet alleen dat hij iets verkeerd doet, maar vertel hem ook hoe hij dit kan corrigeren.

Waarom zou je een brief schrijven?

Er zijn verschillende redenen waarom u een brief aan uw nieuwe medewerker zou schrijven in plaats van een recensie te schrijven. Ten eerste geeft het schrijven van een brief je de mogelijkheid om de medewerker te vertellen wat hij of zij goed doet en waar hij of zij aan moet werken. Een review geeft de medewerker niet de kans om aan zijn zwakke punten te werken. Een andere reden om een ​​brief te schrijven is dat deze persoonlijker is dan een recensie.

Wat moet er in de brief staan?

Er zijn een aantal zaken die u in de brief moet vermelden. Allereerst moet u de werknemer vertellen wat hij of zij goed doet. Dit geeft de werknemer een kans om zich goed te voelen over zijn werk. Een ander ding dat in de brief moet staan, is wat u van de werknemer verwacht. Dit geeft de werknemer de kans om aan uw verwachtingen te voldoen. Ten slotte moet een brief een lijst met de doelen van de werknemer bevatten. Zo weet de medewerker waaraan hij of zij moet werken om aan uw verwachtingen te voldoen.

Als u nog meer hulp nodig hebt bij personeelstaken zoals een ontwikkel assessment of misschien een selectie assessment. Schakel dan een professioneel bureau in.