Home Wonen Waarom heb je vloerisolatie nodig?

Waarom heb je vloerisolatie nodig?

0
Waarom heb je vloerisolatie nodig?

Het hebben van vloerisolatie heeft verschillende voordelen. Als je vloerisolatie overweegt, moet je er rekening mee houden dat de vloer de koudste plek in huis is. Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen, moet u overwegen hoeveel energie het kost om uw huis te verwarmen. Als u zich zorgen maakt over uw energierekening, raad ik u aan te kijken naar het type isolatie dat geschikt is voor u. In dit artikel wordt er meer informatie gegeven over vloerisolatie en hoe jij je huis warm houdt.

Waarom vloerisolatie?

In de winter is de vloer de koudste plek in huis. Om warm te blijven, moet u uw vloer isoleren. Met de juiste vloerisolatie houd je de warmte binnenshuis en maak je je huis een stuk comfortabeler tijdens de koude dagen. Tevens vermindert het de hoeveelheid energie die nodig is om jouw huis te verwarmen.

Hoe werkt vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt tussen de vloerbalken en de ondervloer geplaatst. Het is gemaakt van glasvezel, cellulose of schuimmateriaal. Glasvezelisolatie wordt vaker gebruikt omdat het lichtgewicht en eenvoudig te installeren is. Cellulose is gemaakt van gerecyclede kranten en karton die worden samengeperst tot vellen die eruitzien als kartonnen papieren handdoeken. Schuimisolatie kan naast glasvezel of cellulose worden gebruikt.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie bespaart u geld op uw energierekening. Vloerisolatie houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer. Vloerisolatie vermindert het geluid van buiten. Vloerisolatie kan helpen bij allergieën door huisstofmijt en andere allergenen en kan schimmelgroei helpen voorkomen. Vloerisolatie heeft dus meerdere voordelen voor het huis en voor overlast vanuit buitenaf.

Radiatorfolie

Dit is het meest voorkomende type isolatie voor radiatoren. Radiatoren stralen warmte uit naar zowel de kamer als de muren. Met behulp van HR-radiatorfolie wordt deze warmte binnen de radiator behouden en hoeft er minder gestookt te worden. HR-radiatorfolie is een dunne laag aluminium die om de radiator wordt geplaatst. Met behulp van dit laagje aluminiumfolie wordt de warmte behouden.

Vloerisolatie kopen

Zoals in dit artikel duidelijk naar voren is gekomen, heeft het hebben van vloerisolatie meerdere voordelen. Ikzelf maak gebruik van vloerisolatie en radiatorfolie en dat heeft zeker impact gehad op mijn maandelijkse energie. Daarom is het zeker een aanrader! Wil jij ook een goede vloerisolatie kopen? Dan raad ik Tonzon zeker aan!