Home Wonen Verstopte afvoer voorkomen

Verstopte afvoer voorkomen

0
Verstopte afvoer voorkomen

Een verstopte afvoer is een kleine ramp. Of het nu in wc, badkamer of keuken is, dit is een probleem dat je zo snel mogelijk opgelost wilt hebben en voor de toekomst wilt voorkomen. Het is vies, beschadigt in sommige gevallen je interieur of je vloer en het is onhygiënisch. Door zorgvuldig te zijn met wat je door de afvoer spoelt kun je al veel problemen voorkomen, maar het overkomt iedereen wel eens dat het toch misgaat.

De beste huis, -tuin -en keukentips

Er circuleren nogal wat tips om een verstoppingsprobleem op te lossen of om ze te voorkomen. Wat werkt nu echt? Heb je een verstopping, dan kun je proberen om met een plopper, de houten steel met een rode zuignap eraan, de doorstroming weer op gang te brengen. In veel gevallen werkt dit wonderbaarlijk goed. Een andere onschuldige manier is een kopje soda in de afvoer te gooien en na een paar minuten nog een kopje soda en een kopje azijn. Het geheel gaat borrelen en dat is precies de bedoeling. Wanneer het geborrel stopt spoel je er nog een paar kopjes heet water doorheen. Is het probleem opgelost, spoel dan nog even door met koud water. Een tip is om het met alleen water te proberen, maar dan wel met kokend water. Sommige mensen behalen resultaat met cola. Het kan geen kwaad dit uit te proberen. Wat wel kwaad kan zijn de chemische middelen die je in de winkel kunt kopen. Wil je die toch gebruiken zoek dan de minst schadelijke uit en probeer die eerst. Kijk ook goed naar de instructies op de verpakking en of het middel geschikt is voor jouw doel.

Wanneer het toch niet lukt

Lukt het toch niet om jouw afvoer ontstopt te krijgen? Dan zit er niets anders op dan een professioneel bedrijf in te schakelen, zoals riool ontstoppen Uden. Zo’n bedrijf heeft ervaring met allerlei problemen op dit gebied en zullen snel de verstopping kunnen verhelpen. Ook kunnen ze jouw specifieke situatie bekijken en mogelijk hebben ze tips om toekomstige problemen te voorkomen. Ook zien ze snel of er iets mis is met je riool of je afvoer en of er iets vervangen of gerepareerd moet worden. Zeker wanneer je vaker last hebt van verstoppingen, ook al kun je ze tot nu toe zelf verhelpen, dan kan het goed zijn er eens een professional naar te laten kijken. Je hoeft niet altijd zelf de oorzaak van de problemen te zijn. Veroudering en slijtage van het riool of ingegroeide boomwortels kunnen ook de veroorzaker zijn.