Home Algemeen Een heerlijk biertje. Wie houdt daar nou niet van?

Een heerlijk biertje. Wie houdt daar nou niet van?

0
Een heerlijk biertje. Wie houdt daar nou niet van?

Wie houdt er nou niet van een vers getapt biertje? Bier is een alcoholisch drankje dat gemaakt wordt van water, gerst en hop. Er zijn verschillende soorten bier, zoals bijvoorbeeld het speciaal bier van paulaner. In dit blog lees je alles over bier!

Wat voor soorten bier zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten bier, maar de belangrijkste twee zijn ale en lager. Ale is een oudere stijl van bier en wordt gemaakt met gedroogde gerst. Lager is een jongere stijl van bier en wordt gemaakt met mout.

Wat voor speciaal biertjes zijn er allemaal?

Er zijn tegenwoordig veel speciaal biertjes verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan IPA's, witbier, bockbier en stout. IPA staat voor India Pale Ale en is een bitter bier met veel hopsmaken. Witbier is een lichter biertje met citrus- en kruidensmaken. Bockbier is een donker biertje met karamel- en chocoladesmaken. Stout is een donker bier met koffiesmaken.

Waar komt bier vandaan?

De oorsprong van bier ligt waarschijnlijk in Mesopotamië, een gebied dat tegenwoordig bekendstaat als Irak. Het is echter ook mogelijk dat bier voor het eerst in Egypte of China is gebrouwen. In ieder geval weten we dat er al bier werd gedronken in de oudheid!

Hoe wordt bier gemaakt?

Bier wordt gemaakt van water, gerst en hop. De gerst wordt gekookt in water en dat mengsel gaat dan verder in de brouwketel. Daar komen dan de hopbloemen bij om het bier bitter te maken. Wanneer het brouwen klaar is, gaat het bier naar een tank waar het gisten kan beginnen. Er zijn twee soorten gist die gebruikt kunnen worden: droge gist of sherrygist. Na het gisten rijpt het bier nog even in tanks en daarna is het klaar om getapt te worden!

Waarom is bier eigenlijk zo lekker?

Dit komt door de combinatie van verschillende smaken. Bier bevat namelijk zoet, bitter en zuur. Deze drie smaken zorgen ervoor dat je bier lekker vindt. Daarnaast is er ook nog een aangename body aanwezig in bier. Dit houdt in dat er een mooie volle structuur en viscositeit aanwezig is. Wanneer je bier inschenkt in een glas, zie je dat het bier mooi schuimt. Dit is niet alleen lekker, maar ook mooi om naar te kijken!

In dit artikel heb je kunnen lezen wat bier precies is, hoe het gemaakt wordt en waarom het zo lekker is. Wanneer je nog nooit een biertje hebt gedronken, weet je nu dus precies wat je te wachten staat! Proost!