Home Wonen Een inboedelverzekering is een zeer verstandige verzekering

Een inboedelverzekering is een zeer verstandige verzekering

0
Een inboedelverzekering is een zeer verstandige verzekering

Woon je nu op jezelf? In een huurhuis of in een koophuis? Of eigenlijk maakt dat voor de inboedelverzekering niet uit. Je kunt ervoor kiezen om geen inboedelverzekering te nemen, het is immers geen verplichte verzekering. Toch is het wel verstandig om deze verzekering af te sluiten. Het kost je een paar euro per maand en dan is je inboedel, alles wat los zit in je huis, verzekerd tegen inbraak, brand, waterschade en ongelukjes in huis. Je hoeft dan geen extra spaarpotje te hebben om spullen te vervangen. Dat is dan gewoon heel goed geregeld! Je kunt zo'n inboedelverzekering gewoon online afsluiten en dat kost je maar een paar minuten.

Wat valt er nu precies onder een inboedelverzekering en wat niet?

Je kunt de inboedelverzekering en de opstalverzekering gemakkelijk uit elkaar houden door te bedenken dat onder de inboedelverzekering alles valt dat los is in je huis. Denk dan aan alle keukenapparatuur die gewoon op het aanrecht of op het werkblad staat. Ook het losse gasfornuis valt daaronder. De inbouwkoelkast en de afzuigkap horen bij het huis en dus vallen deze onder de opstalverzekering. Maar ook de tv, de gamecomputer en zelfs je mobiel vallen onder deze verzekering. Net als de zwevend gelegde houten vloer, je tuinmeubelen en de inhoud van je schuur en de garage.

Welke verzekeringen zijn nog meer verstandig om af te sluiten?

Behalve de inboedelverzekering is het ook verstandig om eens na te denken over een rechtsbijstandverzekering. Je kunt een rechtsbijstandverzekering afsluiten wanneer je geen lopende juridische problemen hebt. Denk je dat er op termijn een probleem zou kunnen ontstaan, bijvoorbeeld met de buren of op je werk? Dan is het afsluiten van deze verzekering snel geregeld. Ook weer gewoon online. En wat denk je van een aansprakelijkheidsverzekering? Schiet jouw kind een bal door de ruit van de buren? Gooi jij, per ongeluk, een kop koffie over de computer van je vriendin? De aansprakelijkheidsverzekering is daarvoor!

Een goede verzekering is goud waard

Een goede verzekering zorgt voor meer rust. Natuurlijk ga je, zodra je goed bent verzekerd, niet onverantwoordelijk om met jouw en andermans eigendommen, maar het wordt wel een stuk gemakkelijker om in goed overleg zaken te kunnen vergoeden. Je kunt iedere verzekering los afsluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om verschillende verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen. Dat is beter voor je eigen overzicht en je weet altijd in één moeite door het contactnummer te vinden op het moment dat er wat is!