Home Medisch Veiligheid voorop!

Veiligheid voorop!

0
Veiligheid voorop!

Of je nu een schilder, loodgieter of bouwvakker bent of verhuizer bent: Dagelijks ben je met je handen bezig. Dit werk kan fysiek soms erg zwaar zijn. Daarom is het erg belangrijk om goed voor jezelf op te komen. Heb je fysieke klachten, geef dit dan op tijd aan. Kijk eventueel of je bij een fysiotherapeut terecht kun om je klachten te verhelpen. Maar nog belangrijker is  het om te voorkomen dat je klachten krijgt en dat je altijd veilig aan het werk bent.

Goed gereedschap

Als je vaak bij klanten over de vloer komt, is het belangrijk om een professionele uitstraling te hebben. Ook wil je kwalitatief goed werk leveren. Dit kan natuurlijk alleen als je werkgever je voorziet van het juiste veilige en goedgekeurde gereedschap. Loop je ergens tegenaan of mis je iets bij je gereedschap, kaart dit dan aan bij je werkgever. Deze zal er alles aan doen om tevreden werknemers, maar zeker ook om tevreden klanten te houden. Toch ben jij uiteindelijk degene die ermee moet werken. Daarom is het belangrijk om samen eens bij Bouwmaat te kijken, hier heb je een groot aanbod aan allerlei verschillende soorten gereedschap voor variërende prijzen.

Werkschoenen

Afhankelijk van je beroep, moet je ook een paar goede werkschoenen kopen of krijgen van je werkgever. De eisen waar je werkschoenen aan moeten voldoen kunnen nog weleens verschillen. Denk goed over je wensen na voor je een nieuw paar aanschaft. Zo kunnen ze waterdicht zijn, hoog, laag of schokabsorberend. Om de lange werkdagen vol te houden is het ook van groot belang om op comfort te letten. Kies schoenen die het beste bij jou passen, goed zitten en bij je werkkleding passen.

Veilig tillen

Zeker als je met zware materialen werkt, heb je grote kans op lichamelijke blessures. Het is fijn om een werkgever te hebben die dit begrijpt. Een probleem waar het vaak fout gaat, is bij het verkeerd tillen van (te) zware onderdelen. Denk hierbij aan zware meubels of zakken zand. Veel van deze klachten kunnen echter voorkomen worden. Als je beter oplet hoe je materialen optilt, zul je minder snel last krijgen van je lichaam. Een goede werkgever kan hierin meehelpen, door bijvoorbeeld een cursus aan te bieden in veilig tillen. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van  hulpmiddelen waardoor je überhaupt minder hoeft te tillen.