Home Ondernemen Flexibel werken, wie wil dat niet?

Flexibel werken, wie wil dat niet?

0
Flexibel werken, wie wil dat niet?

Na jarenlang voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt koos ik ervoor om ontslag te nemen. Soms kom je op een punt dat het gewoon klaar is. Dat punt had ik een paar jaar terug al bereikt maar toen was er krapte op de arbeidsmarkt vanwege de crisis. De rekeningen moeten wel worden betaald uiteraard. Nu hadden we een financiële meevaller die het mogelijk maakte om ontslag te nemen, zonder dat ik een andere baan had. Na mijn laatste werkdag hebben mijn vriend en ik eerst een paar weken vakantie gevierd op tropisch eiland. Na thuiskomst was het weer tijd om te zoeken naar werk.

Sfeer

Ongeveer een derde van de werkzoekenden vinden een baan via een uitzendorganisatie. Ik heb al wel wat ervaring met werken voor een uitzendbureau, al was dat in een ver verleden. Het is me altijd gelukt om werk te vinden als ik het nodig had. ‘Kun je morgen beginnen?’ ‘Ja hoor’, was dan mijn antwoord. Het was niet altijd werk dat bij me past maar geld is geld. Hard werken is prima, als de sfeer maar goed is. Als ik het zat was dan gaf ik eenvoudig aan dat ik iets anders wilde. Dat kwam meestal wel voor elkaar. Het fijne van flexwerken is dat je ergens lekker kunt werken zonder dat je helemaal met een bedrijf verstrengeld raakt. Een eventueel vertrek is makkelijker en sneller geregeld dan bij een vaste baan waar je twee maanden opzegtermijn hebt.

Uitbetaling

Bij uitzendwerk word je meestal per week uitbetaald en dat vind ik fijn. Het smeert je inkomsten geleidelijk uit over de maand en is overzichtelijk. Sommigen vinden het lastig, het geld is al op als de huur nog moet worden betaald. Dat is een kwestie van inzicht in je financiën en een goede planning. Dit kan even wennen zijn. Het hangt trouwens af van je opdrachtgever, want het kan ook zijn dat de 4-wekelijkse vaste contracturen in één keer worden uitbetaald.

Opdrachtgevers

Het fijne is dat de uitzendbureaus de opdrachtgevers goed kennen. Zo kunnen ze goed inschatten of jij past bij de werkgever en andersom. Ze kunnen je helpen met het opsturen van je CV of ze geven tips voor het schrijven van je motivatiebrief of sollicitatiegesprek.
In mijn vriendenkring had ik goede verhalen gehoord over Uitzendbureau Ridderkerk. Daar werd ik gastvrij ontvangen. We hadden een oriënterend gesprek. Ik kon een account aanmaken via hun website en daar mijn CV uploaden. Binnen een week was ik aan het werk. Ik heb het naar mijn zin! Alles liep gesmeerd. Contract, administratieve zaken, betalingen, zo gepiept! Ik had tevoren niet durven dromen dat ik zo snel weer aan het werk zou zijn!