Home Zakelijk Alles wat je moet weten over koffie

Alles wat je moet weten over koffie

0
Alles wat je moet weten over koffie

Het zwarte goud, wie kent het niet? Misschien niet onder die naam maar uiteraard ben je bekend met koffie. Naast thee is koffie een van de meest gedronken dranken door volwassen, zowel thuis als op kantoor. Koffie is voor velen de opstarter van de dag. Zonder een goed gezette bak op de vroege morgen zullen sommige een stuk minder productief begin van de dag hebben. Naast dat koffie een mens dus behoorlijk wat energie geeft, heeft het nog veel meer voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? We hebben ze in dit blog voor je op een rijtje gezet.

Koffie barst van de antioxidanten

Ooit wel eens gehoord van antioxidanten? Antioxidanten zijn erg goed voor een menselijk lichaam. Zo remt het bijvoorbeeld huidveroudering maar het heeft nog een tel van voordelen. Van oorsprong zit het in fruit en groente maar het wordt ook steeds vaker toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. Steeds meer huidexperts zweren erbij. Ben je dus niet zo van het fruit eten of smeren van crèmepjes? Dan voorziet een lekkere kop koffie je dus ook gewoon van de benodigde antioxidanten.

Koffie maak je minder gestrest

Naast dat koffie je energie geeft zorgt het er ook voor dat je, je minder gestrest voelt. Onderzoekers hebben dit onderzocht en voornamelijk de geur van koffie heeft deze uitwerking op onze hersenen. Hoe het precies werkt dat weten we niet maar ben je een keer gestrest op je werk? Neem dan gerust een kop koffie. We raden het je alleen niet aan voor het slapen gaan. Misschien in plaats van een kop koffie wat koffiebonen op je nachtkastje?

Koffie kan helpen bepaalde ziektes te bestrijden

Er is onderzoek gedaan naar de positieve gevolgen die koffie kan hebben bij het bestrijden van bepaalde ziektes. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat koffie de symptomen van Parkinson kan verminderen en ook de kans op diabetes kan verkleinen. Er is ook onderzoek gedaan naar koffie en huidkanker. Door het drinken van koffie schijnt ook de kans op huidkanker te verkleinen.

Koffie stilt de (lekkere) trek

Probeer je gezonder te eten of ben je op dieet? Dan kan koffie drinken je daar zeker bij helpen. Door een koffie te drinken stil je namelijk je trek en in sommige gevallen dus ook je lekkere trek. Daarnaast zorgt koffie voor een vol gevoel en meer energie. Omdat je lichaam dus al voorzien is van energie hoef je dit op dat moment niet uit voedsel te halen. Je lichaam zal dus geen seintje geven dat je trek hebt.