Home Financieel Geld besparen tijdens een verhuizing

Geld besparen tijdens een verhuizing

0

Een groeiend bedrijf is wat iedere onderneming graag wil. Als je meer werknemers aan moet nemen omdat het zo druk is, laat dit zien dat je onderneming goed bezig is. Een groeiende onderneming brengt echter ook de nodige gevolgen met zich mee. Op een gegeven moment zul je moeten verhuizen naar een groter kantoor. Hoe je dit handig aan kan pakken, lees je in deze blog.

Nieuwe indeling

Hoewel het verhuizen naar een groter kantoor een flinke klus is, heeft het ook een aantal voordelen. Een groot voordeel hiervan is dat je het kantoor helemaal opnieuw in kan delen. Dit is dus het moment om je huidige indeling te herzien en te bekijken welke indeling het beste past bij jouw kantoor. Misschien wil je bijvoorbeeld wel flexplekken creëren in het nieuwe kantoor. Of als je merkt dat je werknemers het best individueel werken, kun je afgesloten kantoortjes maken. Bekijk dus goed wat er nodig is voor jouw onderneming en vraag aan je werknemers wat voor soort indeling hun voorkeur heeft. Als je dan eenmaal verhuist naar het nieuwe kantoor, kun je kiezen voor een indeling die het werk zo efficiënt mogelijk maakt.

Investeer in mooie meubels

Het kopen van nieuwe meubels kost uiteraard wat geld. Je zult dus misschien geneigd zijn om de goedkoopste bureaus van de IKEA te kopen of zelfs tweedehands spullen te kopen op Marktplaats. Mijn advies is om dit niet te doen, maar om echt te investeren in mooie spullen. Als er klanten over de vloer komen bij je kantoor, is het uiterlijk hiervan ook meteen een visitekaartje. Als jouw kantoor er professioneel en strak uitziet, laat dit een goede indruk achter. Zie deze verhuizing dus niet als een financiële last, maar eerder als een mogelijkheid om te investeren in een mooi kantoor.

Het verhuizen

Tijdens de verhuizing ligt alle bedrijvigheid even stil. Om deze reden wil je natuurlijk dat de verhuizing zo snel mogelijk gaat. Om ervoor te zorgen dat je alles zo snel mogelijk kan verhuizen, is een goede voorbereiding cruciaal. Als je op tijd van te voren begint, kun je elke dag even een paar uurtjes aan de slag gaan met het inpakken van verhuisdozen en het verpakken van breekbare spullen in noppenfolie. Als bijna alles al in dozen zit, is het slechts nog een kwestie van vervoeren. Huur een verhuisbedrijf in en dan kun je binnen een of twee dagen verhuisd zijn naar de nieuwe locatie om meteen weer aan de slag te gaan.