Home Algemeen Tips voor een efficiënt kantoor

Tips voor een efficiënt kantoor

0
Tips voor een efficiënt kantoor

De uitstraling en inrichting van een kantoor is erg belangrijk. Niet alleen voor de werknemers maar ook voor de bezoekers van het kantoor. Het straalt imago uit. In deze blog vertel ik jullie een paar tips om een kantoor zo functioneel mogelijk te maken. Zo is een goede verlichting in het kantoor belangrijk en helpt een opgeruimd kantoor om medewerkers beter te laten concentreren. 

Goede verlichting in het kantoor

Zorg voor de juiste verlichting in het kantoor. Goed licht is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed te zien is op het werk. Een led strip is een energiezuinige lamp en geeft daarnaast ook sfeervol en goed licht. Het verbruikt minder energie dus het is heel gunstig voor de energierekening. De lampen zijn eenvoudig op te hangen en gaan doordat ze minder energie verbruiken ook langer mee. Je hoeft dus minder de lampen in het kantoor te gaan vervangen. Led panelen zijn er in verschillende kleuren zoals: warm wit, helder wit en koud wit. Naast kunstmatig licht is daglicht ook heel prettig. Hou er wel rekening mee dat je bij de ramen zorgt voor goede zonwerende systemen zodat de werknemers er geen last van hebben. 

Opgeruimd kantoor

Je kent het waarschijnlijk wel van jezelf: “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Dit geldt ook zeker voor op kantoor. Werknemers kunnen zich beter concentreren in een opgeruimde ruimte zonder overal rommel. Het is dus goed om tijd te investeren in het opruimen van je huis. Er zijn verschillende hulpmiddelen om een kantoor beter te kunnen ordenen. Zo kun je speciale postbakjes kopen of klappers. 

Een comfortabele werkruimte

Werknemers zitten acht uur per dag, vijf dagen per week (in het geval van fulltime) op kantoor. Het is daarom uiterst belangrijk om een comfortabele werkplek te creëren. Investeer iets meer in goede stoelen zodat werknemers de juiste houding aannemen aan hun bureau. Ook een verstelbaar bureau is de moeite waard. Zo kunnen werknemers hun bureau aanpassen aan hun lengte zodat ze niet gaan hangen of een andere ongemakkelijke positie gaan aannemen.  

Persoonlijke sfeer

Voor een werknemer is het natuurlijk heel belangrijk om een goede sfeer te voelen op het kantoor. Je zit hier een groot deel van de week. Vraag aan je werknemers of ze wellicht iets persoonlijks van thuis willen meenemen om hun bureau iets gezelliger te maken. Dit kan heel makkelijk gewoon een mok zijn of een foto. Zo voelen werknemers zich wellicht wel meer op gemak.