Home Algemeen Goed zitten én staan

Goed zitten én staan

0
Goed zitten én staan

Nerveus zitten tikken op je bureau met een pen. Heen en weer wiebelen met je stoel. Neurotische tikken ontwikkelen en ontdekken tijdens het werk. Wéér naar de wc of iets kopiëren. Het komt allemaal omdat je gewoon teveel zit achter je bureautje, je wilt toch niet continu zitten op je werk? Ik word dan helemaal gek, mij niet gezien. Ik wil zitten én staan. I want it all and I want it now! Zoals je merkt ben ik behoorlijk gepassioneerd als het komt om beweging tijdens het werk.

 

Zitten of staan?

Dit komt omdat ik klachten kreeg in mijn lijf en er te lang mee ben blijven doorlopen. Ik kon maar niet plaatsen wat het was. Tot het punt dat ik er maar gewoon mee ben gaan leren leven. Uiteindelijk nekt zulk gedrag je en moet je naar de huisarts of erger. Toen de dokter mij vroeg wanneer mijn rugklachten zijn begonnen, kon ik daar niet eens echt een duidelijk antwoord op geven. Ik zei: ik heb al meerdere malen mijn stoel op werk vernieuwd en aangepast maar het mag niet baten. Toen vroeg de dokter hoeveel uur ik zat in de week en reageerde met zestig. Werd de arts bezorgd en raadde me meteen aan om zo min mogelijk te zitten. Maar wat was wel een goede oplossing, de dokter adviseerde mij eerst een afspraak te maken met de fysiotherapeut die kon mij helpen met deze klachten.

 

 

Fysiotherapie

Ik mocht ook weer niet de hele dag staan omdat mijn rug weer moest aansterken met fysiotherapie maar de oplossing was gelukkig relatief simpel. Een zit sta bureau was de weg naar een beter lijf! Er zijn op het moment vele opties in bureaus waardoor je als bedrijf eens goed kan gaan kijken welke klachten er spelen en daar iets aan doen. Hierdoor gaat de productiviteit flink omhoog. Samen met mijn manager ben ik gaan kijken wat een goede optie was voor mij en hebben we en goed bureau besteld, hierdoor werd ik veel actiever op werk en verdween de pijn steeds meer. Mijn manager was om dit was een goede oplossing. We hebben nu alle bureaus vervangen voor zit en sta bureaus echt geweldig. Mijn collega’s zijn er ook helemaal blij mee en het wordt ook regelmatig gebruikt, zeker in de middag zie je iedereen vaker staan dat geeft weer nieuwe energie. Het was geen fijn proces maar wel een goede voor het bedrijf! Geluk bij een ongeluk.