Home Zakelijk Heb jij wel voldoende verlichting op kantoor?

Heb jij wel voldoende verlichting op kantoor?

0
Heb jij wel voldoende verlichting op kantoor?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende licht te hebben. Want wanneer je bijvoorbeeld werkt met te weinig licht, dan heb je meer kans om hoofdpijn te krijgen. En dat wil je natuurlijk niet, want dat is vervelend wanneer je nog een lange dag te gaan hebt. Dan moet je je ook beseffen dat je hier elke dag, of ja vijf dagen in de week maximaal, moet zitten. En dat werkt erg vermoeiend en dan hou jij je baan ook niet lang vol. Maar hoe zorg je er dan voor dat je voldoende licht hebt op kantoor?

Genoeg spots in of aan het plafond.

Wanneer je voldoende spots hebt, denk bijvoorbeeld aan opbouwspots (die zorgen voor erg veel licht), dan heb je de basis voor voldoende licht al te pakken. Zorg dat er om de meter ongeveer een spot hangt, dit lijkt misschien veel maar het is echt nodig. Wanneer het uiteindelijk staat, of in het plafond zit, dan zie je dat het eigenlijk wel mee valt en dat een spot om de meter helemaal niet zo’n gek idee is. Om nog wat extra sfeer verlichting te hebben, kan je er altijd voor kiezen om hanglampen op te hangen, wel met licht erin, maar wel om sfeer te creëren. Want voor het licht heb je het niet echt nodig. 

Wat extra sfeer op kantoor.

Buiten dat het plafond vol moet hangen met spots, kan je ook altijd hanglampen op hangen om wat sfeer te maken. Ook kan je er voor kiezen om staande lampen te plaatsen op kantoor. De kans is groot dat ze in een hoek komen te staan, maar het geeft wel wat sfeer en dan wordt het geen dooie bedoeling op kantoor. En wist je dat bureaulampjes, en dan wel echt op elk bureau, ook wonderen kunnen doen. Vooral ook omdat mensen dan zelf kunnen kiezen of ze meer licht nodig hebben. Want dan kan dit lampje gewoon aan gezet worden. En vooral wanneer er over gewerkt wordt, is dit lampje wel echt ideaal. En buiten dat het extra licht kan geven, werkt het ook goed voor de sfeer op jouw bureau. Het is dan niet meer een saaie, leeg bureau waar alleen jouw laptop of computer op staat. Maar het is juist fijn wanneer er wat meer op staat. Misschien nog wel een leuk fotolijstje of pennenbakje, maar dat is geheel aan ieder persoon voor zichzelf.