Home Algemeen Ontspanning: liever thuis of op het werk

Ontspanning: liever thuis of op het werk

0
Ontspanning: liever thuis of op het werk

Na een drukke werkweek ben je wel eens een keer aan ontspanning toe. Voor de een is dit iets anders in te vullen dan de ander. De ene werknemer wilt bijvoorbeeld graag ontspannen op het werk met een borrel, terwijl een misschien iets wat oudere werknemer liever naar huis gaat. Het ligt helemaal aan het persoon en de wensen en behoefte van degene. Het is natuurlijk logisch om na een lange dag je kinderen op te zoeken en met ze te spelen. Als je bij een bedrijf werkt die alleen beschikt over jonge werknemers, kunnen de borrels nog wel heel gezellig zijn. Maar hoe ontspan je nu na al het werk?

Ga voor een vrijdagmiddagborrel

Werk jij in een jong team die het allemaal goed met elkaar kunnen vinden? Waarom haal je er dan niet meer uit dan alleen collega’s? Kies bijvoorbeeld voor een maandelijkse, of misschien wel wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Door samen je interesses te delen kunnen jullie misschien samen iets inplannen. Wat dacht je van een gezellige barbecue of een avondje stappen? Door deze dingen aan te pakken zul je veel meer aan deze mensen hebben. Het zijn nu geen ‘normale’ collega’s meer, maar het zijn bijna vrienden. Je zult beter met elkaar gaan samenwerken en werken jullie samen naar het beste resultaat!

Maak eerst je hoofd leeg voor je verder gaat

Hoogstwaarschijnlijk denk je dat het verstandig is om na het werk gelijk de auto in te stappen. Met de gedachte dat je weer heerlijk thuis kunt zijn lijk je jezelf van geen kwast bewust. Als we hier even verder op ingaan is dit echter anders. Het is veel beter voor je om even je hoofd leeg te maken. Helemaal als je ver moet reizen met de auto, moet je jezelf nog steeds concentreren. Wanneer je daarentegen met het openbaar vervoer reist, kies dan eens om lekker naar buiten te kijken. Houd je hoofd van het scherm en maak even je hoofd leeg!

Een bedrijfsuitje om de werkdruk even te vergeten

Bij een drukke baan zul je vast een bepaalde werkdruk ervaren. Zorg daarom ook eens voor een beloning, een bedrijfsuitje! Met een bedrijfsuitje zie je jouw collega’s eens op een andere manier en leer je ze bovendien op een andere manier kennen. Drink eens een biertje in plaats van altijd maar diezelfde koffie. Een bedrijfsuitje doet je de werkdruk even vergeten en laat je genieten! De herinneringen van het bedrijfsuitje zullen nog jaren later gedeeld worden in het bedrijf.