Home Algemeen Een knutselkamer voor de kleine kinders.

Een knutselkamer voor de kleine kinders.

0
Een knutselkamer voor de kleine kinders.

Kinderen zijn graag creatief bezig, en dat wil je natuurlijk niet tegen houden. Want het is super leuk wanneer kinderen creatief bezig zijn. Vooral hoe zij hun fantasie de vrije loop laten gaan en dit uitbeelden. Dus dan wil je dit natuurlijk stimuleren. Maar stiekem wil jij de troep die het brengt, niet door het gehele huis hebben. En dat is helemaal te begrijpen. Het liefst hou je alles bij elkaar en netjes en wil je ook gewoon je eigen ding doen zonder dat je valt over de knutselwerken en prullen van de kinderen. Dus heb je de ruimte en een kamer “over”. Dan kan je hier natuurlijk een speel / knutselkamer van maken voor de kinderen. Zo kunnen ze hun eigen gang gaan maar heb jij minder last van de troep en blijft alles bij elkaar. Zo is het ook een stuk gemakkelijker op te ruimen. 

Zorg dat ze zelf al iets kunnen opruimen.

Natuurlijk weten kinderen hoe ze moeten opruimen. En weten ze ook heel goed dat ze tussendoor het een en ander kunnen weggooien. Maar je wilt wel prullenbakken die ze zelf makkelijk open kunnen maken. Denk aan pedaalemmers. Dan kunnen ze de papiertjes vasthouden en tegelijk de prullenbak openen. Ideaal natuurlijk. En ze zijn er in verschillende maten, dus dan past alles er altijd wel in. Ideaal natuurlijk. Wanneer je ook zorgt voor genoeg bakken en kasten waar de kinderen hun stiften en papieren in kunnen opbergen, blijft het ook enigszins netjes. Het zal niet super netjes blijven, want dat gebeurt gewoon niet. Maar Om het regelmatig bij te houden en al wat op te ruimen, dat scheelt natuurlijk al heel veel.

Heb je de ruimte niet, of geen kamer over?

Dat kan natuurlijk ook. Maar wanneer je al een klein beetje ruimte hebt, kan je voor de kinderen een knutsel hoek maken. Al is het in de hoek van de woonkamer, dan hebben ze altijd een plek waar ze kunnen knutselen en ligt niet gelijk heel de eettafel onder. Zet hier een prullenbak neer en een kastje waar ze alles in kunnen stoppen, en de creativiteit kan de vrije loop gaan.

Dus ben jij er klaar voor om verschillende kunstwerken te ontvangen van jouw kleintjes? Zorg dat er ruimte op de koelkast is, zodat alle tekeningen en knutselwerkjes hier op gepresenteerd kunnen worden. En soms kan je meedoen, dan kan ook jij jouw creativiteit de vrije loop laten gaan.