Home Zakelijk Hoe kies je de juiste werkgever?

Hoe kies je de juiste werkgever?

0
Hoe kies je de juiste werkgever?

Na een school- en studieperiode gaan de meeste mensen opzoek naar een baan. Sommige jongeren doen dit al op jonge leeftijd, sommige pas als ze wat ouder zijn. Hoe dan ook is dit een belangrijke stap in je leven. En wat nog belangrijker is, is dat je de goede werkgever uitkiest. Je wil natuurlijk een functie waar je je passie in kwijt kan. Maar ook een werkgever kan veel uitmaken. Vaak zijn hier namelijk de arbeidsvoorwaarden, flexibiliteit, collega’s en nog veel meer van afhankelijk. Hoe kies je een goede werkgever? Lees snel verder.

Eerste indruk

Allereerst is het belangrijk dat je bij een bepaalde werkgever al een goede eerste indruk hebt. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het imago dat een bepaald bedrijf heeft en wil uitstralen. Vind jij milieu heel belangrijk? Dan ga je natuurlijk niet bij een milieu-onvriendelijk bedrijf werken. Ook het publiek dat er werkt kan een belangrijke factor zijn. Dit worden namelijk jouw collega’s straks! Bedenk bijvoorbeeld of je liever in een jong bedrijf of juist een heel divers bedrijf zou willen werken. Tot slot kan je je nog verdiepen in de short- en longterm goals van een bedrijf. Wat willen zij nu bereiken? Wat willen zij over tien jaar bereiken? Past dat bij wat jij belangrijk vindt en wat jouw doelen zijn?

Na een eerste gesprek

Heb je na het eerste gesprek een goede indruk van het bedrijf? Dan komen de wat diepere aspecten aan de orde. Het is namelijk, naast dat een functie en bedrijf heel leuk is, ook belangrijk dat ze jou wat te bieden hebben. Dit begint natuurlijk bij de arbeidsvoorwaarden. Betalen ze jou naar wat jij waard bent en kunt? Krijg je ook leuke extra’s zoals een laptop, telefoon of auto van de zaak? Dit zijn allemaal fijne bijkomstigheden en kunnen eventueel de doorslag geven over waar je gaat werken. Helemaal top is het als je een kwalitatief goede Acer laptop kunt krijgen, waar je goed op kunt werken. Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om naar eventuele doorgroeimogelijkheden te vragen. Het is wel fijn als dit mogelijk is, dan kan je er (als je dat wil) in ieder geval nog een tijdje blijven werken.

Volg je gevoel

Tot slot is, naar mijn mening, het belangrijkste om altijd je gevoel te blijven volgen. Heb je bijvoorbeeld gesprekken lopen bij twee bedrijven en kan je niet uitvogelen welke beter is? Kijk dan gewoon waar je gevoel meer naar neigt. Maar, het is ook belangrijk om niet te vroeg een sollicitatieprocedure af te kappen. Misschien heb je na een gesprek nog niet een ‘wauw’-gevoel maar is het tweede gesprek, waar wat dieper op het bedrijf en de functie wordt ingegaan, juist wel heel leuk. Volg dus altijd je gevoel maar pas hier ook een beetje mee op. Succes!