Home Financieel Goede tips om geld te besparen

Goede tips om geld te besparen

0
Goede tips om geld te besparen

Geld is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het is niet een bepaald leuk feit dat het zo is, maar helaas kunnen we er niet om heen. Je hebt overal geld voor nodig. Voor eten, drinken, uitgaan, huur, en zo gaat het lijstje nog heel lang door. En wat ook niet een heel leuk feit is, is dat niet iedereen evenveel geld heeft. Sommige mensen onder ons hebben het wat zwaarder met de financiën, en voor die mensen is het heel belangrijk dat ze letten op hun uitgaven. En er zijn een paar dingen die best belangrijk zijn om op te letten, omdat je daar echt een hele hoop geld mee kan besparen. Maar over het algemeen kent iedereen al deze belangrijke dingen, dus vandaag wil ik het hebben over de wat kleinere dingen waar je wat mee kan besparen. Want alle kleine beetjes helpen!

Bespaar een hoop met printen

Printen is altijd een heel vervelend ding om te doen, omdat de printer altijd op de momenten dat je het 't minst wilt aankomt met de melding dat de printer inkt weer eens op is. En zoals we allemaal weten, is printerinkt echt verschrikkelijk duur, en eigenlijk een beetje verspilling van je geld. Maar gelukkig is ook hier een oplossing op. Het is namelijk niet nodig om een merknaam printer inkt te kopen, je kan ook heel makkelijk gaan voor een huismerk variant. Bijvoorbeeld de huismerk versie van HP 364XL, is even goed als het orgineel, en je bespaart een hoop geld op. Kwaliteit gezien is het niet een slechter, en soms zelfs beter! Een kleine manier om wat geld te besparen, maar het is zeker iets wat kan helpen, al helemaal als je veel moet printen.

Bespaar ook veel op boodschappen

Nu we het toch hebben over huismerken, dit valt ook toe te passen bij het doen van de normale boodschappen. Je hebt namelijk de echte merken die iedereen altijd aanschaft, terwijl dit eigenlijk geheel onnodig is. De huismerken zijn een stuk goedkoper, en kwaliteit wijs doen ze helemaal niet veel onder van de grote naam merken. Het probleem bij de grote naam merken is dat je over het algemeen alleen betaald voor de naam, en niet voor het product zelf. Dit is voor mensen met wat meer geld prima, maar als je krap bij kas zit is dit iets wat zeker de moeite waard is om op te letten! Zo kan je al snel een paar euro besparen elke keer als je boodschappen doet. En dat tikt al heel snel aan. Zo hou je meer geld over voor jezelf, en om jezelf te helpen om een leven met meer geld op te bouwen!