Home Algemeen Gemiddelde kosten van een verzuimverzekering

Gemiddelde kosten van een verzuimverzekering

0
Gemiddelde kosten van een verzuimverzekering

Een langdurige ziekte bij een van uw werknemers is niet leuk. Naast het sociale zijn er ook nog de werkzaamheden die stil komen te liggen en dus opgepakt moeten worden door anderen. De werkdruk komt daarmee niet ten goede wat de werksfeer naar beneden kan halen. Je ziet het al, een langdurig zieke werknemers werkt als een soort domino in de verkeerde richting.

 

Wat te doen bij een langdurig zieke werknemer?

Wanneer je te maken krijgt met een langdurig zieke werknemer moeten er bepaalde zaken geregeld zijn en worden. Daarbij komen keuzes die je liever niet maakt omdat het je als ondernemer veelal geld kost in plaats van dat het je geld oplevert. Allereerst zijn er de werkzaamheden die opgevangen moeten worden door de collega’s. Je hebt hier niet altijd de juiste mensen voor in huis, maar in eerste instantie probeer je het zoveel mogelijk op te lossen met het huidige team wat je hebt zitten. Wanneer dit niet lukt omdat het over te nemen werk te specifiek is, of omdat je er simpelweg niet de capaciteit voor hebt dan moet je gaan kijken naar het (tijdelijk) aannemen van iemand die dit werk voor de time being op kan pakken. De kosten voor het inhuren van een extra tijdelijke kracht heb je in principe niet ingecalculeerd maar zijn er op dat moment wel, Want ook de loonkosten voor je langdurig zieke werknemer blijven doorgaan en moet jij betalen. 

 

Verzuimverzekering.

Wanneer je je goed wilt voorbereiden op deze onvoorziene kosten kun je kijken voor een verzuimverzekering. Deze verzekering kan ervoor zorgen dat op het moment dat jouw bedrijf te maken krijgt met een langdurig zieke werknemer je voor het grootste deel van de extra te maken kosten verzekerd bent. Dat kan net de verzekering zijn die er op dat moment voor zorgt dat je niet in de geldproblemen komt, of in het ergste geval failliet gaat omdat je als kleine onderneming niet die ruimte hebt. Wat de kosten zijn voor deze verzekering hangt van een aantal factoren af waar je wel en geen invloed op hebt. Het verzekerde percentage is bijvoorbeeld een factor waar je wel invloed op hebt. Verzuim van de afgelopen jaren is dan weer een factor waar je geen invloed op hebt. Ook het gemiddelde bruto loon is iets waar je tot op zekere hoogte als ondernemer geen invloed op hebt. Om een idee te krijgen van de kosten kun je op www.123verzuimverzekering.nl eens kijken naar de gemiddelde kosten verzuimverzekering. Hier kunt u met uw gegevens een idee krijgen van de kosten voor deze verzekering.