Home Algemeen Afval scheiden op kantoor

Afval scheiden op kantoor

0
Afval scheiden op kantoor

We worden er dagelijks aan herdacht op welke manier dan ook, recyclen. Filmpjes en foto’s van de zee die vol ligt met plastic. De grotere merken die nu producten gaan maken van gerecycled afval. En dat alles begint bij jou, door het afval te scheiden. 

 

Afval scheiden.

Afval scheiden wordt al een tijdje door veel mensen gedaan. Het hebben van meerdere prullenbakken thuis of op werk is niet gek. Door het afval te scheiden komt het niet op 1 hoop om het vervolgens met magneten en ingewikkelde systemen te hoeven scheiden. Dit is een tijdrovende klus en kost ook nog eens veel geld. Het scheiden van afval is wel van belang zodat bepaalde stoffen niet verbrand worden waardoor de giftige stoffen niet in de lucht terecht komen. Daarnaast kunnen bepaalde producten/stoffen dus gerecycled worden. Van die gerecyclede producten kunnen ze dan weer nieuwe producten maken waardoor de productie van nieuwe (schadelijke) stoffen verminderd wordt. Het scheiden van afval is meestal in plastic, karton en overige. Plastic is dan ook het product wat het meeste wordt gerecycled. tegenwoordig maken de grotere merken zelfs al schoenen van gerecycled plastic. Het scheiden van afval is dus van belang voor de gezondheid van alles en iedereen.

 

Afval scheiden op kantoor.

Op kantoor heb je een iets andere vorm van afval dan dat je dat thuis zou hebben. Thuis heb je meer etenswaren van het koken waar je op kantoor veel meer met papier te maken hebt. Plastic verpakkingen heb je op beide plekken veel maar van andere producten weliswaar. Met het scheiden van afval op kantoor is grote winst te behalen met het scheiden van plastic en papier. Om dat te scheiden van elkaar heb je tegenwoordig niet drie of vier lossen prullenbakken nodig maar slechts een met vier aparte vakken erin. Dit zodat je makkelijk je afval kunt scheiden. Zelf opruimen hoef je het vaak niet omdat je op kantoor schoonmakers hebt die de afvalbakken legen voor jullie. Dus alles wat je moet doen is het juiste afval in het juiste vakje gooien. Om afval scheiden op het kantoor voor iedereen top of mind te krijgen kun je bijvoorbeeld iets met een goed doel doen waar jullie aan doneren, of een prijs geven aan de persoon die zich het meest bewust bezig houdt met het afval scheiden.

Wil jij op kantoor ook je afval gaan scheiden maar hebben jullie hier nog niet de juiste afvalbakken voor, kijk dan eens op www.luxobin.nl. Daar vind je de mooiste en best weg te werken afvalbakken voor op kantoor om je afval in te scheiden.