Home Zakelijk De beste bureaustoel voor jouw werk!

De beste bureaustoel voor jouw werk!

0
De beste bureaustoel voor jouw werk!

Wanneer je de hele dag achter je laptop zit te werken komt het vaak voor dat je last van je rug of nek krijgt. Je zit er uiteraard niet op te wachten om na een dag werken krom te lopen van de rugpijn. Niet is dus fijner dan het hebben van een goede bureaustoel. Niet alleen een goede bureaustoel is van belang maar ook je houding in die stoel. Het proces naar de juiste bureaustoel is van groot belang want voor iedereen verschilt het soort stoel weer. Waar je op moet letten? Daar vertel ik je graag wat meer over!

Wat is de juiste houding?

Voordat we gaan kijken naar de juiste werkhouding, geef ik je graag alvast één gemakkelijke tip. Zorg ervoor dat je blijft bewegen. Door te bewegen groei je niet in je vaste houding en kom je ook nog eens uit de sleur van het stilzitten. Waar je op moet letten bij de juiste werkhouding is dat je voeten plat op de grond staan. Je knieën in een hoek van 90° en je gaat zo ver mogelijk achter in je stoel zitten. Doe je dit dan wordt je onderrug goed ondersteund en kan je je schouders ontspannen. Naast je stoel waarin je goed moet zitten is ook de rest van je werkplek van belang. Denk hierbij aan je bureau dat op de juiste hoogte staat, het computerscherm recht voor je en dat je genoeg licht op je werkplek hebt.

De juiste bureaustoel voor jou

Let je inmiddels op de juiste houding en heb je de ideale werkplek gecreëerd? Dan is het tijd om te gaan kijken naar welke bureaustoel bij jou past. Bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten en het is vooraf lastig te zeggen welk soort persoon bij welke bureaustoel past. Ieder mens in namelijk uniek en heeft zijn eigen verhoudingen. Wanneer je op zoek bent naar de juiste bureaustoel test dan uitvoerig. Vaak is het mogelijk om gebruik te maken van een testperiode. Hierin kun je gedurende een periode optimaal van de stoel gebruik maken en kijken of de bureaustoel matcht met jouw ideale zitgedrag. Daarnaast is het altijd goed om te kijken wat jouw budget is. Overleg hierover met je baas en kijk in welke prijs kaders je op zoek kan gaan. Het is natuurlijk zonde als een stoel goed zit maar dat je deze door de (te) hoge prijs niet kunt houden.