Home Ondernemen De beste buitenbanen voor de zomer

De beste buitenbanen voor de zomer

0

Buiten is beter dan binnen

Voor ons buiten mensen is de zomer de leukste periode van het jaar. Buiten dat we tijdens onze vrije tijd lekker naar buiten kunnen is het ook een mooie tijd om buiten te werken. Voor velen van ons zijn kantoorbanen maar saaie banen. De hele tijd binnen achter een bureau zitten is niks voor ons. We zijn liever bewegelijk en buiten. Desondanks is dit niet voor ons allemaal momenteel het geval. Voor degenen onder ons die graag van banen willen wisselen en buiten willen werken is dit artikel geschreven. Ik geef aan wat de leukste en beste banen zijn die je buiten kunt doen.

Verkeersregelaar

Een van de opties is verkeersregelaar worden. In de winter is het een redelijk zware baan maar in de zomer is het een fantastisch leuke baan. Een van de opties is om te werken als verkeersregelaar bij het Keukenhof. Keukenhof is een van de mooiste plekken in Nederland en als verkeersregelaar werken in de natuur vlakbij de prachtige bloemenvelden is een stuk leuker en ook meer ontspannen dan werken als verkeersregelaar in een drukke stad. Om verkeersregelaar te worden heb je wel een diploma nodig. Gelukkig is de opleiding niet al te lang, slechts vier dagen en kun je vaak al meteen aan de slag.

Strandwacht en badmeester

Een andere leuke buitenbaan is werken als badmeester bij het strand of bij een waterpark. Men werkt de hele dag met vrolijke mensen en hebt een verantwoordelijke baan. Je bent de held van het waterspeelpark. Je werkt lekker in de zon en het mooiste is natuurlijk dat je na het werk lekker een duik kunt gaan nemen. Een opleiding tot badmeester kost wel een tijdje. Het voordeel is wel dat het meestal een parttime opleiding is dus het is goed te combineren met je huidige baan. De opleiding duurt ongeveer vier maanden om bevoegd te zijn om toezicht te houden op het waterpark, zwembad of het strand. Wanneer je een instructeur wilt worden kost het ongeveer 9 maanden en daarna ben je bevoegd om zwemles te geven aan kinderen en volwassenen. De opleiding begint twee keer peer jaar, in Oktober en in Maart.

Net als bij badmeester, als je graag met kinderen werkt is het ook een optie om als begeleider te werken bij een zomerkamp. De grootste aanbieder hiervan is natuurlijk Vinea. Als begeleider werken bij deze zomerkampen is natuurlijk vooral aantrekkelijk voor jongere mensen als vakantiebaan en er zijn mogelijkheden om zowel met kleine kinderen te werken als met jongvolwassenen.