Banen in moderne consultancy

De consultancy dienst is een heel breed vakgebied. Er zijn enorm veel vormen van consultancy mogelijk. Naast de klassieke consultancy, waarbij consultants vooral hielpen om bijvoorbeeld de strategie voor een bedrijf te bepalen, zijn er door de komst van het internet ook nieuwe consultancy vormen naar voren gekomen. Voorbeelden hiervan zijn ECM consultancy en Mendix consultancy.

ECM consultancy

ECM staat voor Enterprise Content Management. Dat is best een vage omschrijving, en dat klopt best wel. ECM is namelijk een paraplubegrip waaronder meerdere disciplines vallen. Waar het op neer komt is dat ECM zich bezighoudt met het beheer van ongestructureerde informatie binnen een bedrijf. Ook dat klinkt heel vaag, dus dat gaan we even uitleggen. Met ongestructureerde informatie wordt alle informatie bedoeld die niet direct in een database benaderbaar is. Documenten die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld Word, PDF en e-mailberichten. Als ECM consultant moet je verschillende taken vervullen en heb je verschillende verantwoordelijkheden. Je werkt aan het verbeteren van salestrajecten, je biedt oplossingen tijdens de projectfase en na de GO-live fase, je werkt aan de realisatie van gewenste functionaliteiten en design. Naast dat je dus hele diverse taken hebt, werkt je vaak ook aan dynamische en diverse projecten in verschillende sectoren als ECM consultant. Ook blijf je jezelf ontwikkelen op het gebied van OpenText, een zeer belangrijk aspect in de baan als ECM consultant. Een ander voorbeeld van waar ECM voor gebruikt wordt, is het terugdringen van papierstromen in een bedrijf.

Mendix consultancy

Mendix is een platform waar je applicaties kunt ontwerpen. Werken met Mendix draait om snelheid, samenwerking en controle. Als Mendix consultant weet jij alles van dit platform af, en ben je instaat om de applicaties van klanten te optimaliseren. Je kunt verschillende backend systemen aansluiten op de applicatie, en je bent divers en creatief. Als Mendix consultant wil je graag divers zijn en uitdagingen opzoeken, want voor iedere klant en applicatie hetzelfde doen, wordt je ook niet vrolijk van. Praten over bedrijfsprocessen is iets waar je ook vrolijk van wordt. Door met de klant te praten, kom je op ideeën hoe de Mendix applicatie het leven van de klant makkelijker kan maken. Werken met Mendix applicaties is enorm interessant. Mocht dit alles je aanspreken, is het zeker de moeite waard om ervaring op te doen in het gebied en op Mendix vacatures te reageren. Want als Mendix expert weet je niet alleen hoe je applicaties kunt bewerken en optimaliseren, maar ook hoe je ze van begin af aan moet bouwen.

Laatste artikelen

Gerelateerde berichten