Home Financieel Zonder werkgeversverklaring supersnel aan een hypotheek?

Zonder werkgeversverklaring supersnel aan een hypotheek?

0
Zonder werkgeversverklaring supersnel aan een hypotheek?

Als je een hypotheek wilt aanvragen, heb je een werkgeversverklaring nodig. Dit hoeft nu niet meer altijd. Ik leg je uit of en hoe jij zonder een werkgeversverklaring kan.

Wat is een werkgeversverklaring ook alweer?
De bank kan niet ruiken of jij werkt en geld verdient. Dit bewijs je met een werkgeversverklaring. In deze verklaring staat of en waar je werkt. Hoeveel je per jaar verdient staat er ook op. Erg belangrijk als je een hypotheek wilt. De bank wil zeker weten dat je de hypotheek kan betalen. Nu, maar ook in de toekomst.

Maar hoe kom je aan zo’n verklaring?
Je krijgt deze verklaring van je baas. Of van de HR-afdeling van je werk. Banken kijken heel streng naar de verklaring, dus hij moet pietje precies worden ingevuld.

Dat kan handiger
Klinkt als veel gedoe die verklaring. En dat kan het ook zijn. Gelukkig is er goed nieuws! De werkgeversverklaring kan voor jou verleden tijd zijn. Project ‘Handig! heeft ervoor gezorgd dat je zonder een werkgeversverklaring een hypotheek kan krijgen. Dit scheelt jou weer tijd en moeite.

Hoe werkt het precies?
Het idee is simpel. Voor iedereen die werkt in Nederland worden de gegevens bijgehouden door het UWV. Wat je verdient en waar je dat doet bijvoorbeeld. Met ‘Handig!’ regel je eigenlijk een uitdraai (verzekeringsbericht) van het UWV van wat je de afgelopen jaren hebt gedaan. Zo weet de bank dat je genoeg verdient voor je hypotheek. Mooi werk!

Regel je UWV verzekeringsbericht
In dit bericht is te vinden wat je verdient. Maar ook wat je loon was bij eerdere banen. Dit wilt de bank graag weten. Dan zijn zij er zeker van dat jij de hypotheek kan betalen. Ik help je in 4 stappen aan het UWV verzekeringsbericht:

  • Het bericht vind je op Mijn UWV
  • Log eerst in met je DigiD.
  • Ga naar ‘persoonlijke gegevens’.
  • Kijk rechtsboven in het scherm. Daar staat jouw verzekeringsbericht klaar om te downloaden.

De kleine lettertjes…

Op dit moment kan het alleen als je een hypotheek neemt bij ABN Amro, Florius, Rabobank of ING. Ben je net begonnen met werken of een expat? Dan heb je de werkgeversverklaring helaas nog wel nodig. De bank kan anders niet goed inschatten of je de hypotheek wel kan betalen.

Geen werk, wel een hypotheek?
Maar hoe zit het als je een WW-uitkering hebt? De kans om een hypotheek te krijgen is dan klein. Deze uitkering kan maximaal 3 jaar en 2 maanden duren. Een bank weet dan niet zeker of je de hypotheek 30 jaar lang kan betalen. En banken nemen niet graag risico’s met hypotheken, dus wordt het een lastig verhaal.

Niet getreurd
Zit je niet bij ABN Amro, Florius, Rabobank of ING en wil je er ook niet heen? Geen nood. Het streven van ‘Handig!’ is om in de toekomst meer banken deel te laten nemen aan het project.

Aan de slag
Ik kan voor jou ook zonder werkgeversverklaring een hypotheek afsluiten. Lijkt je dit wat? Laten we even bellen. Maak hiervoor een bel-afspraak!