Home Algemeen Wat je moet weten over opslagruimte, inboedelopslag bedrijven en cross docking

Wat je moet weten over opslagruimte, inboedelopslag bedrijven en cross docking

0
Wat je moet weten over opslagruimte, inboedelopslag bedrijven en cross docking

Zit je midden in een verhuizing of wil je je inboedel tijdelijk opslaan dan biedt opslag huren de perfecte oplossing. Maar waar te beginnen, want er zijn veel bedrijven die opslag aanbieden. Opslagruimte biedt uitkomst, maar kan ook erg prijzig zijn. In dit artikel lees je over de soorten opslagruimten die er zijn, welke grote inboedelopslag bedrijven je in Nederland vindt en een andere interessante logistieke vorm namelijk cross docking.

Welke opslagruimte bestaan er?

Als het nodig is om een opslagruimte te huren kan dat in verschillende opslagruimtes. Zo heb je de goede oude loods of schuur bij een boer. Boeren verhuren opslagruimte meestal niet zakelijk en het is dan ook goed om duidelijk afspraken te maken zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Maak afspraken over prijs, opzegtermijn en aansprakelijkheid. Andere mogelijkheid zijn de garageboxen die door een bedrijf of woningcorporatie worden verhuurd. Het zijn leegstaande garages die je meestal op industrieterreinen vindt. Tot slot heb je de self-storage of mobiele opslag. Bij self-storage huur je een ruimte waar je je spullen naar toe brengt en opslaat. Je kan er elk moment, 24/7, bij. Met een mobiele opslag wordt er een container voor je huis gezet die je kan volladen. Zodra vol haalt het bedrijf de container op en slaat het op.

Welke inboedelopslag bedrijven zijn er zoal?

Het grootste opslagbedrijf in Nederland is Shurgard met zo'n 60 vestigingen. Die wordt gevolgd door Allsafe mini opslag en Inboedelhotel. Je vindt kris kras door Nederland ook veel opslagbedrijven die maar 1 of een aantal vestigingen hebben. Voornamelijk hebben die de focus liggen op regionaal. In de regio Den Haag kies je het best voor opslag huren den haag. Je krijgt te maken bij deze genoemde opslagbedrijven met een variërend aantal ruimtes die je kunt huren. Vaak 3 meter hoog en een grootte van 1m3 tot zelfs 100m3. Weet je niet precies welke ruimte je nodig hebt? Geen probleem, want veel inboedelopslag bedrijven hebben een ruimtecalculator op de website zodat je perfect kan uitmeten wat geschikt voor jou is. Het is overigens wel een indicatie en niet 100% precies.

Kies voor crossdocken van je goederen

Cross docking houdt in dat inkomende goederen direct worden ingeladen bij de uitgaande goederen. Zo simpel is dat en zodoende worden de goederen niet opgeslagen. Dit zorgt voor veel kostenbesparing en maakt het transport zo efficiënt mogelijk. Het belang bij crossdocken is dat de goederen wel uit elkaar worden gehouden en dat alle goederen ingeladen worden bij de juiste bestemming.