Home Mode Nieuwe baan? Nieuwe outfits!

Nieuwe baan? Nieuwe outfits!

0
Nieuwe baan? Nieuwe outfits!

Kantoor

Na enige tijd bij mijn bijbaantje van mijn studie te zijn blijven hangen (soms is de makkelijke keus wel de lekkere) besloot ik op zoek te gaan naar een studiegerelateerde baan. Uiteindelijk betekende dit dat ik terechtkwam in de kantoorwereld. Dat was wel even wennen. Van een praktische baan waar ik de hele dag in de weer was, switchte ik naar een omgeving met computers, kwalitatief goede koffie (én tijd om deze op te drinken voor hij koud is!) en een hoop vrijheid. Ook in kleding. Bij mijn vorige baan droegen we personeelskleding. Dat is enerzijds een beetje saai, anderzijds geweldig: je hoeft je nooit druk te maken wat je die dag al zal doen en je ziet er tenminste nooit minder leuk uit dan je collega. Scheelt dus een berg tijd en een berg negatieve gedachten.

Kledingkeus

Echter, in deze nieuwe kantoorwereld is dat wel anders. Steeds meer bedrijven zijn jong, dynamisch en fris. En willen dit ook uitstralen. Dat maakt de kledingkeuze dus erg breed. Ik vind dat best lastig. Sowieso had ik niet heel veel leuke kleding meer (ik droeg het toch alleen in het weekend), en daarna kwam ik tot het besef dat ik het vinden van leuke combinaties enigzins verleerd ben. Stress! Ik heb daarom besloten een nieuwe stijl te gaan zoeken. Idealiter iets met kleurtjes, dat staat lekker in schril contrast met mijn immer bleke huid. Onderhand is mijn collectie al gestaag aan het groeien en heb ik flink wat leuke combinaties die ik naar mijn werk aan kan. Het enige wat nog miste waren leuke schoenen. Die collectie ben ik daarom nu aan het aanvullen. Ik merk dat, ondanks het vele minder bewegen wat ik op mijn huidige werk doe, toch voor comfort kies. Maar is dat dan nog esthetisch een goede keus?

Schoenen

Terechte vraag. Het antwoord is: soms. Als je goed kan zoeken. Wie zoekt, zal vinden. En guess what? Gevonden! Ik kocht een aantal paar Via Vai schoenen en die bevallen me uitstekend. Ze zitten heel comfortabel, ademen goed en zijn daarnaast te koop in verschillende hippe kleurtjes. Ik heb bijvoorbeeld een paar met tijgerprint en panterprint, maar ook lage hakjes en laarsjes. Ik heb de hogere hakken nog niet geprobeerd van dit merk, maar ben wel van plan ook van deze een testpaar te kopen. Aangezien ik nu toch minder loop is het dragen van hakken opeens een optie. Ik weet al een paar outfits waar deze heel goed bij zouden matchen. Ik ga het uitproberen, ik houd jullie op de hoogte!