Home Zakelijk Machine leasen: waarom en wat zijn de voordelen?

Machine leasen: waarom en wat zijn de voordelen?

0
Machine leasen: waarom en wat zijn de voordelen?

Als ondernemer heb je misschien behoefte aan een machine, maar je hebt niet de financiële middelen om deze direct te kopen. In dat geval is het mogelijk om een machine leasen. Machine leasing is één van de mogelijkheden om een machine te financieren. Maar wat houdt dit precies in? Waarom zou je kiezen voor lease machine financiering? En hoe kan je zo'n lease regelen? We leggen het allemaal uit in dit blog! 

Een machine huren voor een bepaalde periode

Een machine leasen houdt in dat je een machine gaat huren voor een bepaalde periode. Dit kan zijn voor korte of langere tijd, afhankelijk van wat jouw bedrijf nodig heeft. Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen voor Vendor leasing. Misschien is de machine die je nodig hebt heel duur en wil je deze niet meteen aanschaffen. Of misschien is het nodig om de machine voor een bepaalde periode te gebruiken en wil je daarna weer iets anders. In dat geval is het fijn om de machine te kunnen leasen, want dan ben je niet vastgezet aan één bepaald type machine.

Hoe kan je een machine leasen?

Dit doe je door contact op te nemen met een lease maatschappij. Zij regelen dan alles voor je en helpen je om de juiste machine te vinden. Ook kunnen zij advies geven over welke machine het beste bij jouw bedrijf past. Daarnaast is het ook mogelijk om een machine te leasen via een bank. Dit is vaak iets duurder, maar je hebt dan wel de zekerheid dat je geld bij een vertrouwde partij stort.

Verschillende voordelen

Lease machine financiering heeft dus verschillende voordelen. Zo ben je niet meteen vastgezet aan één bepaalde machine en hoef je deze niet meteen te kopen. Ook heb je de zekerheid dat je geld bij een vertrouwde partij stort. Daarnaast is lease machine financiering ook fiscaal aantrekkelijk, want je kunt de leasekosten aftrekken van de winst. Dit maakt het fiscaal aantrekkelijker dan een lening bij de bank.

De voordelen op een rijtje:

– Je bent niet meteen vastgezet aan één bepaalde machine

– Je hoeft de machine niet meteen te kopen

– Het is fiscaal aantrekkelijk

Als je op zoek bent naar een manier om een machine te financieren, is lease machine financiering dus een goede optie! Neem contact op met een lease maatschappij en vraag naar de mogelijkheden.