Home Financieel Je woning verhuren aan expats

Je woning verhuren aan expats

0
Je woning verhuren aan expats

Als we praten over expats dan gaat het over werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken. Dit zijn bijna altijd hoogopgeleide buitenlanders die voor een bepaalde periode of tijdsvak naar een ander land verhuizen om zo projectmatig te kunnen werken voor een organisatie. Ben je op zoek naar de juiste kandidaat om jouw huis aan te verhuren? Het verhuren aan expats is een goede mogelijkheid! Doordat zij vaak maar tijdelijk in Nederland zijn en jij je huis wellicht voor een bepaalde periode wilt verhuren, kan dit voor beide partijen de geschikte oplossing zijn. 

Is je woning geschikt om te verhuren aan expats?

In principe is elke woning geschikt om te verhuren, ook aan expats. Zo kan je je eigen huis verhuren. Toch zijn er wel een aantal opties die uw woning extra aantrekkelijk kunnen maken voor expats. Zo kan de ligging van de woning, het aantal slaapkamers die beschikbaar zijn en of de woning van te voren al is gemeubileerd, de woning extra interessant maken. Het belangrijkste hierin is dat de woning past bij het profiel van een zoekende expat.

Veel expats die naar Nederland afreizen om hier te werken, laten in hun thuisland hun gezin en huis achter. Deze specifieke groep is daarom veelal op zoek naar een huis welke al volledig gemeubileerd is of juist een studio of twee kamer appartement. Gewilde plaatsen zijn dichtbij zijn of haar werk, Schiphol, Rotterdam Airport of juist het centrum van de stad. Is het al zeker dat de expat langer dan een half jaar in Nederland zal verblijven dan is de optie voor een extra slaapkamer nog wat interessanter, zo komt het vaak voor dat zijn of haar gezin tijdens de vakanties naar Nederland komt.

Een andere groep expats reist juist met zijn of haar gehele gezin, vaak voor een periode langer dan een jaar. Ook zij zoeken veelal een al volledig gemeubileerde woning. Dit kan echter afhangen van hoe zij hun woning in hun thuisland achterlaten. Is het haalbaar om de meubels mee te nemen of verhuren zij deze woning gemeubileerd aan de volgende door?

Vanwege de wisselende wensen, is het vaak verstandig om hier zo flexibel mogelijk mee om te gaan.

Is het verhuren aan expats lucratief?

Veel mensen verhuren aan expats omdat zij denken een stuk hogere huur te kunnen vangen. Dit is veelal het geval bij erg hoogopgeleide expats. Echter zullen tegenwoordig de meeste expats zitten op een woning rond de 900 tot 1750 euro per maand. Dit is echter sterk afhankelijk van de periode waarvoor gehuurd wordt, het huis en ook de ligging.