Je woning verhuren aan expats

Als we praten over expats dan gaat het over werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken. Dit zijn bijna altijd erg hoogopgeleide buitenlanders die voor een bepaalde periode of tijdsvak naar een ander land verhuizen om zo vaak projectmatig te werken voor een organisatie. Het verhuren van je huis is vaak al een goede optie mocht je op vakantie gaan of wat extra plek hebben in je woning. Het verhuren aan expats kan nog eens wat extra opbrengen en juist goed uitkomen omdat zij vaak maar tijdelijk in Nederland zijn. 

 

Is je woning geschikt om te verhuren aan expats?

In principe is elke woning geschikt om te verhuren, ook aan expats. Zo kan je je eigen huis verhuren. Toch zijn er wel een aantal opties die uw woning extra aantrekkelijk kunnen maken voor expats. Zo kan de ligging van de woning, het aantal slaapkamers die beschikbaar zijn en of de woning van te voren al is gemeubileerd de woning extra interessant maken. Het belangrijkste hierin is dat de woning past bij het profiel van een zoekende expat.

 

De meest voorkomende expat die afgereisd om te werken in Nederland is degene die zijn gezin achterlaat in zijn of haar thuisland. Deze specifieke groep zoekt veelal naar een volledig gemeubileerde studio of twee kamer appartement die dichtbij zijn of haar werk, schiphol of rotterdam airport of juist het centrum van de stad ligt. Is het al zeker dat de expat langer dan een half jaar in Nederland zal verblijven dan is de optie voor een extra slaapkamer nog wat interessanter, zo komt het vaak voor dat zijn of haar gezin tijdens de vakanties naar Nederland komt. 

 

Een andere groep expats reist vaak af met zijn of haar gehele gezin, vaak voor een periode langer dan een jaar. Ook zij zoeken veelal een al volledig gemeubileerde woning. Dit hangt vaak nogal af of zij in hun thuisland hun woning achterlaten en deze gemeubileerd en al verhuren. 

 

Zo snappen we dat het wel eens lastig kan zijn om te kiezen om de woning gemeubileerd of niet te verhuren, vaak is de verstandigste optie om hier gewoon zo flexibel mogelijk mee om te gaan.

 

Is het verhuren aan expats lucratief?

Veel mensen verhuren aan expats omdat zij denken een stuk hogere huur te kunnen vangen. Dit is veelal het geval bij erg hoogopgeleide expats. Echter zullen tegenwoordig de meeste expats zitten op een woning rond de 900 tot 1750 euro.

Laatste artikelen

Gerelateerde berichten