Home Klusbedrijven Een klic-melding voor het graven

Een klic-melding voor het graven

0
Een klic-melding voor het graven

Het kan voorkomen dat u op de een of andere manier moet gaan graven. Dat kan in de tuin of voor de deur gedaan worden wanneer er bijvoorbeeld een verbouwing plaatsvindt. In deze gevallen zal het vaak zo zijn dat u als particulier zal gaan graven. Ook is het mogelijk dat je met een bedrijf moet gaan graven. Wanneer u in de bouw werkt of in een andere sector waarbij de kans aanwezig is dat u moet gaan graven, is het ook erg belangrijk dat u weet waar u mee bezig bent. Hierbij is het altijd een verschil of u wel of niet machinaal moet gaan graven. Wanneer u namelijk met een machine gaat graven zijn er bepaalde regels waar u zich aan zal moeten houden.

Klic

Zo zal er iedere keer dat er gegraven gaat worden altijd een klic melding gemaakt moeten worden. Deze melding zal ervoor zorgen dat het graven op het bepaalde moment en de bepaalde tijd geregistreerd zal worden. Hierdoor zal u als bedrijf, maar ook als particulier altijd op een legale wijze kunnen gaan graven. Het graven moet uiteindelijk wel op een correcte wijze worden uitgevoerd, maar in ieder geval zal de klic melding dan al gemaakt zijn. Bovendien moet u op een apparaat de melding kunnen tonen wanneer daarom gevraagd wordt. Het is dan ook noodzakelijk om in ieder geval altijd een mobiel of tablet mee te nemen wanneer er met een machine gegraven zal worden. Hierdoor kan er zonder verdere problemen gegraven worden op een legale manier. Wel is het handig om te weten hoe je een klic melding zelf kan maken. 

De app

Dat kan tegenwoordig gewoon via een app. Een klic melding aanvragen kan hierdoor simpel en snel geregeld worden. Door de melding op de app aan te vragen zal u ter plekke ook altijd in het bezit zijn van de digitale aanvraag. Dat is sinds april dit jaar verplicht, waarom het dus verstandig is om de melding via de app aan te vragen. Wanneer u zonder melding gaat graven kan dat problemen op gaan leveren. Het is dan ook niet aan te raden om zonder een klic melding met een machine te gaan graven. Meestal wordt de melding binnen een dag geleverd, waardoor het graven op een korte termijn na de aanvraag gestart kan worden. Hierbij is het belangrijk om het juiste gebied te kiezen, de werkzaamheden in te vullen, de gegevens in te vullen en vervolgens moet er betaald worden voor de aanvraag.