Home Dienstverlening Heel verstandig om te kiezen voor een kundige wagenparkbeheerder

Heel verstandig om te kiezen voor een kundige wagenparkbeheerder

0
Heel verstandig om te kiezen voor een kundige wagenparkbeheerder

Vaak gaat het allemaal te gemakkelijk. Worden er veel te snel leaseauto’s ‘weggegeven’ en zijn de contracten die afgesloten worden en te duur en hebben ze een te lange looptijd. Werkgevers gaan vaak te voortvarend te werk en geven nieuwe medewerkers meteen een leaseauto, terwijl later zal blijken dat het nieuwe personeelslid de proeftijd niet eens doorstaat. Bedrijven blijken bovendien niet in staat om flexibel in te spelen op veranderingen binnen het bedrijf in relatie tot het wagenpark. Om genoemde redenen doe je er goed aan een wagenparkbeheerder aan te stellen. Het bespaart jou als ondernemer veel tijd en bovendien bespaar je zo veel geld. 

Ongebruikte leaseauto’s op de parkeerplaats

Leaseauto’s die ongebruikt op de parkeerplaats staat. Het is helaas aan de orde van de dag en het kost de bedrijven elke maand ontzettend veel geld. Zonde natuurlijk. Een wagenparkbeheerder zal dergelijke situaties altijd voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld een betere optie om mensen in hun proeftijd een huurauto te laten rijden in plaats van meteen een langdurig leasecontract aan te gaan. En zo is de moderne wagenparkbeheerder voortdurend bezig om de kosten voor jouw wagenpark in zo breed mogelijk perspectief naar beneden bij te stellen. 

Investeren in een goede wagenparkbeheerder kan altijd uit

Om deze reden kan desinvestering die je pleegt in de wagenparkbeheerder al snel uit. Als er een bedrijfsonderdeel is waarbij veel geld bespaard kan worden dan is dat wel het wagenpark. En de wagenparkbeheerder is er de bij uitstek geschikte persoon voor om dit ook te realiseren. Behalve dat heb je met de wagenparkbeheerder een professional in huis die je op alle gebieden bij kan staan. Die je dus helpt bij de keuze voor de brandstof, die er in slaagt om door een breed netwerk steeds de beste contracten af te sluiten en die eventueel voor je kan onderzoeken hoe interessant elektrisch rijden voor jouw bedrijf kan zijn. 

Laat jouw personeel kennis maken met het nieuwe rijden

De wagenparkbeheerder is de spin in het web als er auto’s voor onderhoud weg meten en er vervangend vervoer moet komen. Hij of zij kan bovendien jouw personeel wegwijs maken met bijvoorbeeld het nieuwe rijden. Afhankelijk van de omvang van jouw wagenpark kun je ook met het nieuwe rijden behoorlijk wat geld besparen omdat met het nieuwe rijden gewoon minder brandstof noodzakelijk is. Deze manier van rijden is bovendien aantoonbaar beter voor het milieu. Kies daarom altijd voor de beste mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.