Home Online Een Magento webshop laten bouwen, wat zijn de gevolgen?

Een Magento webshop laten bouwen, wat zijn de gevolgen?

0
Een Magento webshop laten bouwen, wat zijn de gevolgen?

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer verschillende mogelijkheden op het internet. Een groot deel van de webshops is op dit moment gebouwd op platformen van Shopify en WordPress. Echter, volgens een groot deel van de experts is het voor gevorderde en professionele webshops verstandig om eens te kijken of een Magento webshop iets voor ze is. Nog niet iedereen is bekend met de mogelijkheden en de voordelen van Magento. Als dit ook voor jou geldt, dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen, je bent zeker niet de enige. Magento wordt op dit moment gezien als het krachtigste e-commerce platform van het moment. Het is mogelijk om een op maat gemaakte Magento webshop te laten bouwen door een expert, maar wat zijn de gevolgen?

 

Een snellere webshop

Een Magento webshop laten bouwen kan voor veel bedrijven een grote investering zijn. Echter, dankzij het Magento systeem is het wel mogelijk om een snellere webshop te krijgen. Het verschil tussen een standaard webshop en een Magento webshop is enorm. Een standaard webshop kan namelijk een laadtijd van meerdere seconden hebben. Daarentegen is een webshop op het platform van Magento razendsnel. Dankzij een snellere webshop zal je veel meer conversies behalen. Als mensen te lang moeten wachten op het laden van de gewenste pagina, is de kans groot dat ze afhaken.
 

Betere gebruikservaring

Naast dat de bezoekers van de webshop minder snel af zullen haken, is de kans ook nog eens groter dat deze bezoekers terug komen. Dit heeft vooral te maken met de prettige gebruikservaring. Doordat de webshop snel en overzichtelijk is, is het gemakkelijk om hier producten te bestellen. Dit geldt voor zowel B2C als B2B. Als je op dit moment een eigen B2C webshop hebt, dan zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden van Magento 2 B2C. De kans is erg groot dat je dankzij een overstap naar Magento een hogere conversieratio behaald. Wanneer jouw conversieratio van 1,5% naar 3% gaat, dan betekent dit dat jouw omzet verdubbeld. 

 

Specifieke situatie

Ben je van plan om binnenkort te gaan kijken naar de mogelijkheden van een Magento webshop? Dan is het wel verstandig om eens contact op te nemen met een expert. Een expert kan namelijk naar jouw specifieke situatie kijken. Daarnaast kun je jouw toekomstige doel bespreken met de expert en verwachtingen op elkaar afstemmen. Als je gaat inverstering in dit e-commerce platform is persoonlijke aandacht wel zo prettig.