Home Zakelijk Een goed etiket: dit moet je weten

Een goed etiket: dit moet je weten

0
Een goed etiket: dit moet je weten

Etiketten zie je overal, waar je ook bent. In de hoek van de kledingkast, op alle producten in de supermarkt. Maar hoe maak je een goed etiket? Het antwoord op deze vraag is iets waar je op lange termijn veel baat bij kan hebben. Dus hier kun je een paar dingen lezen waar je op kan letten bij het maken van een etiket.

Goede kleuren

Voor de meeste etiketten heb je kleur nodig, maar het bepalen van deze kleuren is een proces waar veel moeite ingestoken moet worden. Wil je een etiket dat opvalt? Dan moet je er voor zorgen dat je etiket heel herkenbaar is, maar ook uniek in vorm. De meeste kleuren kunnen al vast gesteld worden door de huisstijl van het bedrijf, in het logo zitten vaak al kleuren verwerkt die je goed in het etiket kan verwerken. Met goede kleuren wordt er dus niet alleen letterlijk bedoeld dat het op papier goed geprint moet zijn (wat ook heel belangrijk is, maar daar hieronder meer over), maar ook dat de kleuren de juiste werking hebben op de mensen die de kleuren zien. Zo kan rood een hele andere indruk maken op iemand dan blauw.

Papier

Voor een etiket heb je papier nodig, en deze is verkrijgbaar in ontzettend veel soorten. Afhankelijk van waar je etiket op geplakt wordt, bepaal je de sterkte van het papier. Een etiket op een doos kan relatief veel hebben omdat het wordt geplakt op een platte ondergrond, maar andere etiketten hebben dik papier nodig om niet snel beschadigd te raken. Denk aan producten met veel bolle vormen, als je daar dun papier voor gebruikt zal het sneller beschadigd raken.

Kleurenprinter

Wil je een goed etiket af laten drukken? Dan heb je een goede kleurenprinter nodig, bij uitstek. Herma etiketten behoren tot de beste die er zijn vanwege de kwaliteit van de printers, ook printer toner online. Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat de printer veel invloed heeft op hoe de kleuren op etiket gedrukt worden en hoe lang het etiket ook goed blijft. Je kunt je eerst verdiepen in wat je precies nodig hebt voor je etiket. Als je een barcode wilt op het etiket dan heb je natuurlijk geen kleurenprinter nodig maar wel een printer die in een hele hoge resolutie kan printen om er voor te zorgen dat de zwarte inkt niet uitloopt en het etiket lang van goede kwaliteit blijft.