Home Zakelijk De beste poster: zo moet het!

De beste poster: zo moet het!

0
De beste poster: zo moet het!

Je kan een poster ontwerpen en de plank helemaal mis slaan, maar je kan ook een poster ontwerpen en iedereen er naar toe trekken met het ontwerp en dat is wat je wilt! Hier zijn een paar tips.

Uniek

Dat een poster beeldmateriaal is, is iets waar je gebruik van moet maken. Het is belangrijk om tijdens het ontwerpen mee te nemen dat mensen het zullen zien terwijl ze langslopen of langs fietsen. Waarom? Omdat dit betekent dat de poster uniek moet zijn, op moet vallen. Het is de bedoeling dat je langsloopt en de poster ziet hangen, dat het je nieuwsgierigheid wekt. Dit kan je als ontwerper enorm goed voor elkaar krijgen door te kiezen voor interessante kleuren en een ontwerp dat niet echt ergens anders op lijkt? Dit lijkt een enorme uitdaging en ergens dat het ook, maar het is ook een hele leuke uitdaging. Je kan je fantasie in ieder geval op de vrije loop laten.

Verhaal

Je moet goed voor jezelf weten, waarvoor ontwerp ik deze poster of flyer? Wil ik dat omdat ik informatie wil geven aan degene die de poster ziet, zoals openingstijden of veranderende adressen. Of wil je dat mensen te weten komen over het bedrijf of evenement in het algemeen. Dit bepaalt hoe je de poster gaat ontwerpen. Als je mensen een verhaal wilt vertellen, kan je veel meer met de poster doen. Je kan met wel kleuren werken, afbeeldingen combineren. Als je er maar voor zorgt dat wanneer iemand naar het beeld kijkt, dat diegene denkt: ik begrijp wat hier gebeurd.

Duidelijk

Maar naast dat je je creatieve geest dus op de vrije loop kan laten is het ook belangrijk dat de informatie die je wilt verschaffen duidelijk op de poster staat. Want dat is wel zo, met een poster wil je eigenlijk altijd wel iets vertellen. Wees duidelijk in die communicatie. Zorg ervoor dat alle informatie goed leesbaar is op de poster, anders heb je er grotendeels helemaal niets aan naast dat het een leuk iets is om naar te kijken.

Printen

Als je de poster hebt ontworpen is het tijd om te gaan printen. Er is maar één regel voor: flyers bestellen en posters drukken doe je bij een bedrijf met een goede printer. Kijk goed naar de reviews en naar de mogelijkheden bij een printwinkel, dit kan overigens ook online. Het is het niet waard om geld uit te geven aan het printen om erachter te komen dat het papier eigenlijk van hele slechte kwaliteit is.