Home Algemeen Een betonvloer is ideaal voor in kantoren: dit is waarom

Een betonvloer is ideaal voor in kantoren: dit is waarom

0
Een betonvloer is ideaal voor in kantoren: dit is waarom

Je hebt vele verschillende vloeren. Zo kunnen vloeren afwijken in materiaal, vorm, kleur, functie, grootte etc. Zo heb je bijvoorbeeld vloeren van hout, steen of laminaat. Maar er zijn nog veel meer soorten vloerbedekking op de markt te verkrijgen. Zoek jij een ideale vloer voor jouw bedrijfspand? Dan is een betonvloer een zeer geschikte optie! Deze vloeren zorgen voor een strak en modern uiterlijk.

De voordelen van een betonlook gietvloer

De betonvloer is een soort gietvloer uitgevoerd in betonlook. Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer. De vloer word geplaatst op een ondervloer en afgewerkt met een lak of coating zodat hij veel kan hebben. Een gietvloer is leverbaar in twee materiaalsoorten: epoxy (EP) en polyurethaan (PU). Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. De gietvloeren zijn leverbaar in elke RAL-, NCS- of Sikkens-kleur. Een mooie gietvloer voelt warm en zacht aan en is zeer geschikt voor vloerverwarming. Zo kun je ook bepaalde ruimtes van je kantoor hiermee voorzien!

Een gietvloer heeft meerdere voordelen die goed van pas komen in je bedrijfspand. Zo is de vloer kleurvast. Zo behoud de vloer altijd zijn kleur en kun jij genieten van een vloer die jarenlang mooi blijft. Ook is de vloer brandwerend waardoor bij een eventuele brand de schade beperkt zal blijven. De vloer is heerlijk geluiddempend waardoor je medewerkers rustig kunnen werken. De vloer is volledig naadloos waardoor je geen last hebt van lelijke of vervelende naden. Ook is de vloer onderhoudsvriendelijk. Je kunt hem gemakkelijk schoonhouden door te stofzuigen en af en toe te dweilen.

Kwaliteitsverschillen in gietvloeren

Er zijn wel degelijke kwaliteitsverschillen tussen bepaalde gietvloeren uitgevoerd in hetzelfde materiaal. Let er daarom goed op dat je je vloer bij een goede partij aanschaft zoals een gietvloer van G-vloeren. Hier werken ze met hoogwaardige grondstoffen, waardoor je inderdaad een duurzame vloer krijgt. Ook is het belangrijk dat de vloer goed uv-bestendig is. Je wilt tenslotte niet dat je vloer lelijke verkleuringen gaat vertonen. Al helemaal niet wanneer dit alleen op sommige plekken is, zoals bij de ramen.

Wat kost een gietvloer voor mijn kantoor?

Dat heeft grotendeels te maken met de oppervlakte die bedekt moet worden met het materiaal. Gaat het om een enkele ruimte of wil je gelijk heel je kantoorpand aanpakken? De prijs wordt berekend per vierkante meter. Ook heeft het ermee te maken welk type gietvloer je kiest en het werk dat er nodig is om de grond voor te bereiden. Vaak is het mogelijk om bij grotere projecten korting te krijgen. Wel zo fijn! Ook is het mogelijk om vooraf een offerte aan te vragen.