Home Ondernemen Zo presenteer je jouw producten beter!

Zo presenteer je jouw producten beter!

0
Zo presenteer je jouw producten beter!

Heb jij een eigen bedrijf of ga jij wellicht een bedrijf starten die producten verkoopt via een online webshop, winkel of op de markt? Dan kan het lezen van deze blog jou zeker weten helpen! Wanneer je als bedrijf een geweldig poduct verkoopt, bijvoorbeeld een bepaald hoesje voor de nieuwste Apple telefoon, dan is het de service die je bij het product koopt essentieel voor de koper. Wanneer de klant bijvoorbeeld heel lang moet wachten op zijn bestelling zal hij eerder naar de concurrent gaan. Klanten vragen elk jaar meer service van bedrijven, de manier hoe je een pakket inpakt kan als snel een blije klant maken. Het is ook logisch, bij aanschaf van dure schoenen wil je dat het pakket in een mooie doos zit, die beschermd is en met een mooi beschermfolie eromheen. Dat is hetzelfde met iets minder dure producten. Hieronder is een klein overzicht gemaakt hoe je jouw producten beter presenteert en sneller verkoopt.

Verras jouw klanten

Bij het verkopen van een product via een webshop of een winkel is het leuk als je jouw klanten verrast. Het is een leuke binnenkomer voor nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten om te binden aan je. Op welke manier moet je dan een klant verrassen? Wanneer je in de winkel staat en je verkoopt kleding, is het leuk om bij het product een aantal stickers of boekjes van het merk mee te geven aan de klant. Wanneer de klant bijvoorbeeld heel veel heeft gekocht, kan het geven van een onderbroek van hetzelfde merk de klant een speciaal gevoel geven. Hierdoor komen ze sneller terug en zal je meer verkopen.

Wees creatief

Pas jouw etalage aan op basis van jouw producten en het seizoen waar we in leven. Daarnaast kan je jouw etalage of kraampje op de markt inrichten op feestdagen. Wanneer de feestdagen weer komen is het vaak leuk om de etalage in te richten in een kerstsfeer. Dit geeft vaak een wauw gevoel bij de klanten. Kortom, wees dus creatief met het presenteren van jouw producten. Bij een webshop kan je de home-pagina bijvoorbeeld in een kerstsfeer designen.

Gebruik leuke doosjes

Veel klanten vinden het leuk om naast het product een mooie verpakking te hebben. Mensen houden van cadeaus, dus een leuke verpakking of beschermfolie om het product heen geeft een leuk effect. Gondeldoosjes zijn bijvoorbeeld heel leuk wanneer je kleine producten verkoopt, zoals sieraden. Tot slot zijn verpakkingsdoosjes om het product zelf ook heel leuk als het bijvoorbeeld kerst is of iets anders.