Home Algemeen Weet jij wat een pakket versturen naar Spanje kan kosten?

Weet jij wat een pakket versturen naar Spanje kan kosten?

0
Weet jij wat een pakket versturen naar Spanje kan kosten?

Gelukkig is de pandemie bijna voorbij. Ik heb er ondertussen wel genoeg van gehad en ik denk dat ik niet de enige Nederlander ben. Uiteraard wordt het ene gezin harder getroffen door de pandemie dan de ander, maar het blijft voor iedereen vervelend. Bij mij in het gezin voelde het soms alsof we de jackpot hadden gekregen. Of beter gezegd het tegenovergestelde van de jackpot. Een aantal weken voordat alle Europese landen de boel op slot gooide vertrok mijn dochter naar Spanje toe. Ze is hier gaan wonen voor een aantal jaar om te gaan studeren. Een veel slechter moment hadden we niet kunnen kiezen. Veel van haar spullen moesten wij namelijk nu via pakketpost versturen. Wat kan een pakket versturen naar Spanje kosten? Nou op termijn kan de rekening hoog oplopen. Maar als u gebruik maakt van een ander bedrijf dan bijvoorbeeld PostNL kunt u redelijk veel geld besparen. Heel veel geld kan een pakket versturen naar Spanje kosten, maar er zijn manieren om geld te besparen.

 

Betaal niet de hoofdprijs

Een groot bedrijf zoals PostNL vraagt de hoofdprijs voor het versturen van een pakket naar Spanje. Een pallet versturen maar dat in één keer alle spullen is ook niet veel goedkoper. Daarom ging ik kijken naar andere bedrijven waarmee wij een pakket konden versturen. Het blijkt dat er best veel bedrijven zijn die zich specifiek richten op het versturen van “grote pakketten” naar het buitenland. Door deze focus gaan de kosten voor ons ook omlaag. Zo kan een pakket versturen naar Spanje al veel minder kosten. Als ik nou laptops, beeldschermen of dure apparatuur moest versturen heiligde het doel de middelen wel dacht ik. Maar mijn dochter kan snel heimwee krijgen. Dus er moesten goedkopere, maar niet kleinere, producten worden verzonden die haar deden denken aan thuis. Dan kan een klein cadeau van de Hema opeens heel duur worden als je deze naar Spanje moet verzenden.

 

Relatief goedkoop verzenden

De prijzen die ik nu uiteindelijk betaal zijn een stuk lager dan als ik ze had verstuurd met PostNL. Als ik ooit nog een pallet moet versturen naar Spanje gebruik ik hetzelfde bedrijf. Natuurlijk blijft de duur om een pakket naar Spanje te sturen. Zo wordt een pakketje stroopwafel opeens wel erg duur. Maar door gebruik te maken van een gespecialiseerd bedrijf kun je de kosten al een stuk kleiner maken. We zij niet voor niets Hollanders. En in een onzekere tijd is het handig om wat meer op de euro’s te letten.