Home Algemeen Wat moet je doen als je een motor wilt kopen?

Wat moet je doen als je een motor wilt kopen?

0
Wat moet je doen als je een motor wilt kopen?

Als je een nieuwe motor wilt kopen, dan moet je natuurlijk enkele zaken op orde hebben. Dit is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat jij op een veilige en legale manier op je motor mag rijden. Je kan zo ongestoord genieten van je prachtige nieuwe motor. Welke zaken je precies op orde moet hebben, vind je in dit artikel. 

 

Financiering van de motor 

Motors zijn over het algemeen goedkoper dan auto’s. Toch kan het voorkomen dat je altijd al heel graag een bepaalde motor wilt kopen, maar dat je daar geen geld voor hebt. In dit geval kan je ervoor kiezen om een lening aan te vragen, maar dit is niet altijd de verstandigste keuze, want door het lenen van geld kan je in de financiële problemen komen. Het is altijd verstandiger om te sparen en met je spaargeld de motor aan te schaffen. Mocht dat niet lukken of wil je liever direct de motor aanschaffen? Dan kan je er ook voor kiezen om de motor te leasen. Houd er wel rekening mee dat leasen eigenlijk ook een soort verkapte manier van lenen is.

 

Motor aanmelden voor wegenbelasting 

Om in Nederland legaal op de Nederlandse wegen te mogen rijden, is het belangrijk dat jij je motor aangemeld hebt bij de belastingdienst. Ieder voertuig in Nederland moet namelijk ieder kwartaal wegenbelasting betalen. De wegenbelasting voor motoren is zeker niet hoog, maar het is enorm belangrijk dat jij wel je motor hebt aangemeld en ook de wegenbelasting altijd betaalt. Als jij je niet hebt aangemeld en je wordt gepakt, dan kan je een hevige boete krijgen. Als jij de belasting niet op tijd betaald hebt, dan kan je motor zelfs in beslag genomen worden door de belastingdienst. 

 

Verzeker je motor 

Naast de wegenbelasting is het ook enorm belangrijk dat jij je motor verzekert bij een verzekeringsmaatschappij. Je hoeft niet per se een all risk motorverzekering afsluiten, want met een standaard motorverzekering mag je ook legaal op de Nederlandse wegen rijden. Als jij niet verzekerd bent en je veroorzaakt een ongeluk, dan mag jij voor de kosten opdraaien. Hierdoor kan je in de financiële problemen komen en ook is het fijn als jouw kosten gedekt worden. Daarom is het in Nederland verplicht om een voertuig te verzekeren als je op de Nederlandse wegen wilt rijden. Een verzekering kan je eenvoudig afsluiten via de website van een verzekeringsmaatschappij.