Home Algemeen Sla je slag op Black Friday

Sla je slag op Black Friday

0
Sla je slag op Black Friday

Misschien heb je weleens van de term ‘Black Friday’ gehoord. Een paar jaar geleden kwam ik het voor het eerst tegen en ik moet eerlijk zeggen, ik snapte er vrij weinig van. Ik wist dat het ongeveer ‘uitverkoop’ betekende en nam me dan ook ieder jaar voor om mee te doen en te kijken waarom het zo populair was, maar vergat het steeds weer. Nu pas weet ik hoe zonde dat was. Aangezien de Black Friday er weer aankomt, besloot ik er een blog over te schrijven. Hoe zit het precies in elkaar? Ik vertel het je. Lees je mee?

Waar komt de traditie vandaan?

Het idee van Black Friday is overkomen waaien vanuit Amerika. De dag is standaard na het feest ‘Thanksgiving’. Het is de dag die eigenlijk de start van de feestdagen inluidt, of eigenlijk de voorbereiding daarvan. Kerstcadeaus en versieringen worden massaal ingekocht. Om die reden geven veel winkels kortingen en hopen zo meer klanten te trekken.

Sparen? Sparen!

Wil je meedoen aan Black Friday? Dan kan dat natuurlijk altijd maar écht meedoen, als in: je slag slaan nu het kan, dan heb je toch een volle buidel nodig. Dat klinkt tegenstrijdig met het idee van extreme kortingen maar om er zo veel mogelijk korting uit te halen, wil je wellicht meer inslaan dan enkel een leuk setje kerstballen. Vooral elektrische apparaten en kleding zijn populair gedurende Black Friday omdat je er zo maar honderden euro’s op kan besparen. Bij the musthaves bijvoorbeeld.

Bereid je voor?

Maar het kan ook overweldigend voelen om alle aanbiedingen te bekijken. Dat kan namelijk niet net zoals dat je niet alles kan kopen. Bekijk dus van tevoren of er dingen zijn die je nodig hebt of graag wilt en focus je daarop. Sommige winkels beginnen namelijk al een paar dagen van tevoren met Black Friday online. Zo heb je meer tijd en ruimte om te winkelen maar behoud je nog steeds het overzicht over de opties en je portemonnee.

Houd het online

En mijn advies is om het ook online te houden. In Amerika is het standaard om de winkels in te gaan maar dat kan er lelijk aan toe gaan. Tot vechten aan toe! Zo gek is het meestal in Nederland niet maar ook de rustige sfeer thuis draagt bij aan een prettigere shopervaring voor sneakers Black Friday of waar je dan ook shopt. Jij bent straks helemaal klaar voor de feestdagen en dat voor een zogenaamd ‘prikkie’!